Suklaauutuudet innostavat aina kakuntekijää. Polka-suklaassa oli sopivassa suhteessa maitosuklaan täyteläisyyttä ja raikastavia piparmintturakeita, jotka rapsahtelivat vielä valmiissa kakussakin. Piparminttukepit ovat amerikkalaisia ja eurooppalaisia joulumakeisia. Kepeistä ja Polka-karkeista saa väriä ja makua kakun koristeluun. Näin joulun alla niitä löytyy mm. isojen tavaratalojen makeisosastolta.
aik: kuuma suklaa saattaa aiheuttaa tällaisen ilmiön valitettavasti. Kermana suosittelen vispikermaa, ehkä sitä käytitkin. Asian voisi toki ennaltaehkäistä sekoittamalla suklaasulan joukkoon hieman vaikka tuorejuustoa ennen vaahtoon lisäämistä. Näin se jäähtyisi. Myös työvaiheita voisi miettiä uusiksi eli yhdistää ensin kermavaahdon ja suklaasulan ja vasta sen jälkeen lisäisin joukkoon valkuaisvaahdon. Valkuainen lienee kuitenkin herkempi tuon juoksettumisen kannalta. Aika vanha ohje tämä, nykyään tekisin hieman toisin…