06.12.2010   114 kommenttia Kategoria: Joulu,  Juusto- ja hyydykekakut

Suklainen polka-kakku


Suklaauutuudet innostavat aina kakuntekijää. Polka-suklaassa oli sopivassa suhteessa maitosuklaan täyteläisyyttä ja raikastavia piparmintturakeita, jotka rapsahtelivat vielä valmiissa kakussakin. Piparminttukepit ovat amerikkalaisia ja eurooppalaisia joulumakeisia. Kepeistä ja Polka-karkeista saa väriä ja makua kakun koristeluun. Näin joulun alla niitä löytyy mm. isojen tavaratalojen makeisosastolta.

Vinkki: Suklaata vaihtamalla saat kakusta helposti erilaisia muunnelmia. Kokeile esimerkiksi appelsiinikrokanttisuklaata.

Minttusuklaakakku

Pohja:
200 g minttudominokeksejä
50 g voita tai margariinia
tai
200 g Jyväshyvän luonnonhyvät-kaurakeksejä (suklaa)
75 g voita tai margariinia

Täyte:
5 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
2 valkuaista
300 g Maraboun Polka-maitosuklaata, minttukrokanttisuklaata tai Fazerin Marianne crisp -suklaata
½ dl vettä

Koristelu:
punaisia ja valkoisia Candy melts -nappeja
TAI valkosuklaata ja punaista pastaväriä
piparminttukeppejä ja/tai Polka-karkkeja


Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kierrä vuoan sisäreunalle reunakalvo, näin kakku irtoaa vuoasta siistimmin.

Murskaa keksit kaulimella tai tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma. Erottele valkuaiset ja vatkaa ne vaahdoksi. Yhdistä kerma- ja valkuaisvaahdot.

Paloittele Polka-suklaa ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.

Lisää suklaasula täytteeseen.

Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatelehdet. Sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa kolme tuntia. Irrota sitten vuoan reunus (ja reunakalvo) ja siirrä kakku tarjoilulautaselle.

Pursota kakun päälle Polka-karkkien värejä. Voit käyttää pursotukseen valkosuklaata ja värjätä osan suklaasulasta punaiseksi pastavärillä. Vaihtoehtoisesti voit hyödyntää valkoisia/punaisia Candy melts -nappeja. Sulata suklaa/meltsit mikrossa miedolla lämmöllä ja kaada pursotuspussiin (tässä tyllan koko 1 mm).

Viimeistele koristelu piparminttukepeillä ja/tai Polka-karkeilla.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
73 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan tervehdys

Hyvää uutta leivontavuotta, sinä lukija! Kyselin teiltä arvontasivulla reseptitoiveita tammikuulle. Käykää ilmaisemassa tahtonne siellä! :) Alkuvuosi painottuu näillä näkymin hieman enemmän suolaiseen leivontaan ja myös kevyempien herkkujen kategoria täydentyy uusilla ohjeilla. Vuosi 2018 pitää sisällään myös uuden teeman Unelmien Talo&Koti -lehdessä, joka julkaisee Kinuskikissan leivontakoulua. Leivontakoulun resepteissä yhdistellään erilaisia klassikoita meiltä ja maailmalta. Tammikuun numerossa toisiinsa sulautuvat red velvet cake ja suklainen brownies. Siinäpä siis herkullista lukuvinkkiä vuoden alkajaisiksi! :)

Kommentoi »   Aiemmat tervehdykset »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin tammikuun arvonta



Tammikuun arvonnassa palkintona Wiltonin sydänvuoka, päivänkakkara-lautasia sekä keväisiä lehti-lautasliinoja.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

valio-tammikuu

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit