03.10.2014   10 kommenttia Kategoria: Pullat, munkit ja donitsit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Pistaasipullat


pistaasipullat

4.10. vietettävä kansallinen pullapäivä on hyvä syy leipoa uunituoretta vehnästä. Erilaiset täytteet ja muodot tuovat vaihtelua pullan leipomiseen. Tässä pistaasipähkinä haastaa perinteisen kanelitäytteen. Vihertävä pähkinä antaa pullakierteille hienostuneen aromin. Täyte sopii pikkupullien lisäksi myös kranssiin tai bostonpullaan.

40 kappaletta

Vinkki: Kuorettomia pistaasipähkinöitä saa irtopähkinöitä myyvistä liikkeistä.

Taikina:
½ annosta pullataikinaa

Pistaasitäyte:
125 g pehmeää voita
200 g kuorettomia pistaasipähkinöitä
1 dl ruokosokeria
1 rkl vaniljasokeria
¼ tl suolaa

Voiteluun:
1 muna

Valmista ja kohota taikina erillisen ohjeen mukaan.

pistaasipullat-vaihe pistaasipullat-vaihe-3

Pehmitä täytteen voi mikrossa miedolla lämmöllä. Rouhi pistaasipähkinät tehosekoittimessa hienoksi murskaksi. Yhdistä kaikki täyteainekset keskenään.

pistaasipullat-vaihe-2

Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Levitä pistaasitäyte levyn pintaan. Kieritä taikina rullalle vastakkaisista suunnista.

pistaasipullat-vaihe-4 pistaasipullat-vaihe-5

Leikkaa 1,5 cm:n paloiksi. (Vinkki: Nipistämällä kierteiden pyöreän reunan kolmion muotoiseksi saat sydämen muotoisia pullia.) Nosta palat pellille leivinpaperin päälle. Painele pinnasta, jotta kierrekuvio tulee esiin. Kohota liinalla peitettynä 20 minuuttia. Voitele munalla.

pistaasipullat-vaihe-6 pistaasipullat-vaihe-7

Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia.

Ohje on julkaistu Unelmien Talo&Koti -lehdessä elokuun numerossa.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
28 tassutusta

Kinuskikumppani

Toivepuodin toukoarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Lahjaksi äidille, ylioppilaalle tai vastavalmistuneelle! Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

valio-tammikuu

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Salted Caramel Cheesecake - suolakinuskijuustokakku
    mari-johanna: Tuuli Komulainen: Päivää tai kahta ennen tarjoilua hyvinkin. Tai sitten juuri niin että teet reilusti ennen, pakastat ilman kinuskia ja…
  • Kermavaahdon pursotus - "perusteet"
    Nikkari Marju: Flora kuohu on parempaa ja varsinkin huonoissa lämpimissä oloissa helposti kuohkeaksi saatavaa mökillä esim.. Kerman sekaan tomusokeria jota käytetään muutoin…
  • Salted Caramel Cheesecake - suolakinuskijuustokakku
    Tuuli Komulainen: Moikka! Miten paljon etukäteen tän vois tehdä?
  • Suklaan temperointi
    maris: Orangiina ja Kinuskikissa: minullakaan ei ole paljon suklaan temperoinnista kokemusta. Olen kuitenkin pari kolme kertaa tehnyt Kinuskikissan twix-piirakasta suklaapatukoita, joiden…
  • Unelmapikkuleivät
    hiilari: Teimme poikaporukalla näitä nyt kolmatta kertaa ja jostain syystä keksimme lässähtivät uunissa täysin. Eli palloset levisivät yhdeksi isoksi levyksi. Kertokaapa…

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100