Kategoria: Muffinssit,  Pääsiäinen 25.03.2012   50 kommenttia

Peanut butter -muffinssit (maapähkinävoimuffinssit)


peanut_butter_muffinssit1peanut_butter_muffinssit2

12 isoa muffinssia

Taikina:
150 g maitosuklaata
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl ruokosokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa
1 ½ dl suolattuja maapähkinöitä

Kuorrutus: (riittää isolla tähtityllalla pursotettuna 10 muffinssiin)
2 dl vispikermaa
1 rkl vaniljasokeria
1 dl maapähkinävoilevitettä

Koristelu:
maitosuklaata
pieniä suklaamunia


Rouhi maitosuklaa. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan vuorotellen maidon/kerman kanssa. Lisää lopuksi maapähkinät ja suklaarouhe.

Voitele muffinssipelti tai käytä paperisia muffinssivuokia estääksesi tarttuminen. Lusikoi taikina pellin koloihin.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Nosta muffinssit ulos vuoista kahden haarukan avulla. Anna jäähtyä.

Mittaa kulhoon vispikerma ja vaniljasokeri. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon maapähkinälevite.

Pursota tähtityllalla ruusukkeita muffinssien päälle.

Veistä suklaasta pieniä lastuja.

Irrota suklaamunista kääre ympäriltä.

Koristele muffinssit asettelemalla päälle munia ja ripottelemalla pinnalle suklaata.

Jaa yhteisöpalveluissa

Testasitko? Arvostele resepti!

1 tassu2 tassua3 tassua4 tassua5 tassua

53 arvostelua, keskiarvo 4,21 tassua
Loading ... Loading ...