06.03.2015   15 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Makuja maailmalta
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Peanut Butter Cake


Amerikkalaista "herkkuosastoa" ei voi ohittaa mainitsematta jenkkien rakastamaa maapähkinävoita. Se koostuu yksinkertaisimmillaan paahdetuista, hienoksi jauhetuista maapähkinöistä. Valmiit tuotteet sisältävät usein myös suolaa ja mahdollisesti kasviöljyä. Maapähkinävoita voi tehdä itsekin, reseptiä voi tutkailla esimerkiksi Leivontaa rakkaudella -leipomosta.

Jenkit käyttävät maapähkinävoita levitteenä, ruoanlaitossa ja leivonnassa. Leivonnassa sitä käytetään esimerkiksi makeisissa, pikkuleivissä, kakuissa, piirakoissa... Tuskin löytyy leivonnaista, johon sitä ei olisi keksitty ujuttaa. Kinuskileipomoissakin on useita maapähkinävoita sisältäviä reseptejä. Löydät ne klikkaamalla itsesi leipomoihin ja kirjoittamalla sanahaku-kenttään "maapähkinävoi".

Jenkkiteemaa kakussa edustaa myös pohja, joka on erittäin suklainen ja sopivasti tahmea. Jos ei välitä maapähkinän mausta tai haluaa yksinkertaistaa ohjetta, voi täytekerroksen skipata kokonaan. Brownie-taikina toimii nimittäin erittäin hyvin sellaisenaan vaniljaisen kermavaahdon (tai jäätelön) kera. Kermavaahdon voi lisätä kakkuun myös pursottaen. Idea lippukoristelusta on napattu sivustolla www.allyou.com bongaamistani leivoksista.

Amerikka-kakku maapähkinävoilla

Brownie-taikina:
150 g voita
100 g tummaa suklaata
2 ¼ dl sokeria
pari hyppysellistä suolaa
2 tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria)
2 pientä munaa
2 ¼ dl vehnäjauhoja

Maapähkinätäyte:
2 dl vispikermaa
300 g Philadelphia-tuorejuustoa
230 g (n. 2 dl) maapähkinävoita
2 tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria)
ripaus suolaa
1 dl tomusokeria
½ dl vaniljakreemijauhetta

Pinnalle:
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Koristelu:
pensasmustikoita
pursotettavaa mansikkahilloa


Vuoraa kakkuvuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla.

Sulata voi kattilassa. Ota liedeltä ja lisää suklaapalat. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää yksitellen loput ainekset. Kaada taikina vuoan pohjalle.

kaura_brownies-vaihe peanut-butter-kakku

Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Pohja saa jäädä sisältä hieman taikinaiseksi. Anna jäähtyä.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Yhdistä tuorejuusto ja maapähkinävoi vatkaimella sekoittaen. Lisää vaniljauute, suola ja tomusokeri. Yhdistä kermavaahdon kanssa. Lisää lopuksi vaniljakreemijauhe.

peanut-butter-kakku-2 peanut-butter-kakku-3
peanut-butter-kakku-vaihe peanut-butter-kakku-5

Levitä täyte vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa noin kolme tuntia.

peanut-butter-kakku-6 peanut-butter-kakku-7

Nosta kakku vuoasta leivinpaperin avulla.

Mittaa kulhoon kerma ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi siivilöimällä samalla joukkoon vaniljakreemijauhe. Levitä kermavaahto palettiveitsen tai leveän lastan avulla kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi.

peanut-butter-kakku-8 peanut-butter-kakku-9

Siirrä kakku leivinpaperin päältä tarjoilulautaselle. Asettele kermavaahdon päälle pensasmustikoita. Pursota raidat mansikkahillolla.

peanut-butter-kakku-10 peanut-butter-kakku-11

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
53 tassutusta

Kinuskikumppani

Viikon kommentti

Tämän Kinuskin kommentti ilahdutti, hyödytti ja herätti keskustelua.
Kiitos eifer!
Ratkaisit kekseliäästi vuokaongelman,
kun piti saada korkea ja kapea kakku.
Valkosuklaaputouskakun vuokana
toimi onnistuneesti kattila.
Vinkiksi muillekin!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Valkosuklaaputouskakku
    puuris: Haluaisin kokeilla tehdä valuvan kuorrutteen Candy Melts -napeilla, koska kakun pitäisi olla laktoositon ja laktoositonta valkosuklaata ei ole. Voiko Candy…
  • Efektikuorrute (Mirror glaze)
    Mansikkasuukko: Kuorrutettava pinta oli suklaamoussea mutta kuorrutus tosiaan sameni yön aikana. Jännä juttu tosin kävi, että kuorrute kirkastui melkoisesti huoneenlämmössä kun…
  • Valkosuklaaputouskakku
    Kinuskikissa: eifer: hih, hauskaa että onnistui! Huomioin sinut viikon kommentoijana. Tämä oli hyvä vinkki meille kaikille! :)
  • Suklaaputouskakku
    Kinuskikissa: Rellevi: jääkaappisäilytys parantaa kakun rakennetta ja varsinkin suklaata sisältävissä pohjissa levyjä on helpompi operoida kylminä. Vehnäjauhot voi korvata gluteenittomalla jauhoseoksella.…
  • Suklaamuffinssit sateenkaaripursotuksella (G, L)
    Kinuskikissa: Emiliamo: en pakastaisi kermavaahtoa vaan kuorruttaisin sulattamisen jälkeen.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat