Pinjatakakun sisään kätkeytyy karkeista, pähkinöistä tai suklaasta muodostuva ydin. Se on piilotettu täytteiden ja kakkupohjan keskelle ja paljastuu vasta ensimmäistä palaa leikattaessa. Pääsiäiskakussa pinjata voi pitää sisällään esimerkiksi värikkäitä hedelmäkarkkeja tai pieniä suklaamunia.

Yllätyksellisestä sisuksesta huolimatta halusin tällä kertaa leipoa mahdollisimman perinteisen oloisen kermakakun. Persikkaviipaleet ovat omasta lapsuudestani tuttu kakunpäällinen. Nykyään kakunkoristelutarpeista vallitsee lähes ylitarjonta, jolloin perinteisten raaka-aineiden arvo jopa korostuu. Persikoistakin saa oikeasti todella näyttävän koristelun kakulle. Ja klassinen kermakakku – runsailla pursotuksilla – eikö se olekin kakkujen aatelia? 🙂