04.09.2015   21 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Muut juhlapöydän kakut,  Syksy,  Yhteistyöreseptit

Omenapiirakkakakku


Päätin kokeilla, mitä syntyy, kun mausteinen omenapiirakka yhdistetään vaniljalta ja valkosuklaalta maistuvaan juustokakkuun. Tällä kakulla on hyvä startata leivontasyksy 2015! Inspiraationa käytin mm. piparkakkupojan omppupiirakkaa ja hunnutettua raparperipiirasta.

Omenakakku

Mausteinen omenapiirakka:
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
½ tl neilikkaa
¼ tl suolaa
½ ps (à 80 g) Meira hasselpähkinärouhetta
1 ½ dl kevytmaitoa
2 isoa omenaa

Vuokaan:
voita tai margariinia
½ ps (à 80 g) Meira hasselpähkinärouhetta

Vanilja-mascarponetäyte:
3 Meira liivatelehteä
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g mascarponejuustoa
110 g valkosuklaata
2 rkl vettä

Koristelu:
omenaruusuja
Meira hasselpähkinärouhetta


Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halkaisija 24-25 cm) leivinpaperilla. Voitele vuoka puoliväliin saakka reilulla voikerroksella, jotta pähkinärouhe tarttuu kiinni. "Jauhota" hasselpähkinärouheella.

omenapiirakkakakku-vaihe-2

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään pähkinärouhe mukaan lukien. Lisää seos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina vuokaan.

omenapiirakkakakku-vaiheet omenapiirakkakakku-vaiheet-2
omenapiirakkakakku-vaiheet-3 omenapiirakkakakku-vaiheet-4

Kuori omenat ja poista omenankodat. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Upota viipaleet taikinaan. Voit halutessasi ripotella pinnalle kanelia.

omenapiirakkakakku-vaihe-6 omenapiirakkakakku-vaihe-7

Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Varmista kypsyys puutikulla: jos taikinaa ei tartu tikkuun, piirakka on kypsä. Anna piirakan jäähtyä.

Irrota irtopohjavuoan reunus. Käännä kakku toisinpäin, jotta sileä pinta tulee ylöspäin. Puhdista vuoan reunus ja kiinnitä se uudelleen kakun ympärille. Sivele reunuksen yläosaan öljyä, jotta hyytynyt kakku irtoaa helpommin.

omenapiirakkakakku-vaihe-8 omenapiirakkakakku-vaihe-9

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarponejuusto. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita suklaasula vaniljavaahtoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut liivateet. Sekoita liivatevesi vaahdon joukkoon.

omenapiirakkakakku-vaihe-10

Kaada täyte vuokaan. Siloita pinta palettiveitsellä. Anna täytteen hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia.

omenapiirakkakakku-vaihe-11 omenapiirakkakakku-vaihe-12

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele omenaruusuilla ja hasselpähkinärouheella.

omenapiirakkakakku-vaihe-13

Yhteistyössä Meira

meira-logo

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
55 tassutusta

Kinuskikumppani

Toivepuodin Halloween-tarjous



Toivepuoti juhlii halloweenia! Nyt kaikkiin tilauksiin 2 pkt Kinuskikissan yönmustaa vaniljamassaa kaupan päälle. Kampanja voimassa 6.11. saakka.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit