08.02.2009   28 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kesä,  Makeat piirakat
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Nopea marja-kauraherkku


Tämä kaurapaistos on pelastava pika-apu makeannälkään. Meillä tämä resepti kaivetaan esiin aina silloin, kun halutaan todella nopeasti jotain hyvää. Ainekset löytyvät pitkälti kaapista valmiina tai ainakin ne on helppo muistaa ulkoa, kun leipomiskärpänen iskee kesken ostosreissun. Koska ohje on jo ammoisilta ajoilta ennen blogielämää, ei reseptin lähteestä ole merkintää. Olen muuttanut alkuperäistä reseptiä, sillä minun makuuni tässä pitää olla pääosassa (tai vähintään tasaveroisena) kaura, ei marja. Kauraa on siis runsaasti, mutta jokainen soveltakoon omaan makuunsa.

Kauran ohella käy myös rukiisemmat viljat. Marjoina pitää mielestäni olla ainakin mustikkaa, mutta kauden marjoista ja pakasteen tyhjentämistarpeista riippuen mukaan voi heittää muutakin.

Vinkki: Paistoksesta saa gluteenittoman käyttämällä gluteenittomia kaurahiutaleita.

Marja-kaurapaistos

5 dl marjasekoitusta (suositus: mustikoita ja vadelmia)

Kauraseos:
250 g margariinia tai voita
8 dl kaurahiutaleita (myös muut hiuteleet, esim. neljän viljan hiutaleet käyvät hyvin)
2 dl fariinisokeria

Pinnalle:
marjoja

Tarjoiluun:

vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai jäätelöä


Voitele piirasvuoka (halkaisija 24 cm) ja kaada marjat pohjalle. Marjat voi ottaa suoraan pakkasestakin, mutta lisää silloin hivenen paistoaikaa. Jos marjat ovat hyvin kosteita, sekoita niihin hieman perunajauhoja. Sulata kattilassa voi ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja fariinisokeri. Levitä vuokaan marjojen päälle. Ripottele pinnalle hieman marjoja koristeeksi.

Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Suojaa tarpeen mukaan foliolla, jos pinta tummuu liikaa. Tarjoile vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kera.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
68 tassutusta

Kinuskikumppani

11376_SS_Kinuskik_Fariinimarengit_iso

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Hyödyllistä tietoa marenkirullasta
LISSYLTÄ: "Yleensä marenkirullaan ei
tule kuorrutetta tai se leivotaan Britan
tapaan eli pohjalle ripotellaan
mantelilastuja. Kun pohja
kumotaan, mantelilastut
jää päällimmäiseksi."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

punnitse-ja-saasta

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Laskiaispullapiirakka
    Lissy: Onpas kaunis !!!!
  • Laskiaispullapiirakka
    sininen: Telma: Valiolla :).
  • Laskiaispullapiirakka
    Telma: Ihana pullakakku! Kenellä valmistajalla on kinuskituorejuustoa? Ei ole sattunut omaan silmään tuorejuustohyllyllä :)
  • Laskiaispullapiirakka
    Miukku: Onpa korea pullakakkunen. Kunpa osaisi itsekin tehdä pullataikinasta yhtä kaunista jälkeä. Taidokkaasti tehty.
  • Laktoositon karpalo-valkosuklaa
    Kinuskikissa: IirisL: tarkkaa säilyvyysaikaa en uskalla luvata, mutta suklaan voi hyvin myös pakastaa. Sillä tavoin ainakin säilyy kuukausia! :)

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
valio-tammikuu
suomi100