Kategoria: Kesä,  Makeat piirakat 08.02.2009   28 kommenttia

Nopea marja-kauraherkku

Tämä kaurapaistos on pelastava pika-apu makeannälkään. Meillä tämä resepti kaivetaan esiin aina silloin, kun halutaan todella nopeasti jotain hyvää. Ainekset löytyvät pitkälti kaapista valmiina tai ainakin ne on helppo muistaa ulkoa, kun leipomiskärpänen iskee kesken ostosreissun. Koska ohje on jo ammoisilta ajoilta ennen blogielämää, ei reseptin lähteestä ole merkintää. Olen muuttanut alkuperäistä reseptiä, sillä minun makuuni tässä pitää olla pääosassa (tai vähintään tasaveroisena) kaura, ei marja. Kauraa on siis runsaasti, mutta jokainen soveltakoon omaan makuunsa. Kauran ohella käy myös rukiisemmat viljat. Marjoina pitää mielestäni olla ainakin mustikkaa, mutta kauden marjoista ja pakasteen tyhjentämistarpeista riippuen mukaan voi heittää muutakin.


5 dl marjasekoitusta (suositus: mustikoita ja vadelmia)
250 g margariinia tai voita
8 dl kaurahiutaleita (myös muut hiuteleet, esim. neljän viljan hiutaleet käyvät hyvin)
2 dl fariinisokeria

Pinnalle:
marjoja

Tarjoiluun:

vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai jäätelöä


Voitele piirasvuoka ja kaada marjat pohjalle. Marjat voi ottaa suoraan pakkasestakin, mutta lisää silloin hivenen paistoaikaa. Jos marjat ovat hyvin kosteita, sekoita niihin hieman perunajauhoja. Sulata kattilassa voi ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja fariinisokeri. Levitä vuokaan marjojen päälle. Ripottele pinnalle hieman marjoja koristeeksi.

Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Suojaa tarpeen mukaan foliolla, jos pinta tummuu liikaa. Tarjoile vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kera.

Jaa yhteisöpalveluissa

Testasitko? Arvostele resepti!

1 tassu2 tassua3 tassua4 tassua5 tassua

30 arvostelua, keskiarvo 4,17 tassua
Loading ... Loading ...