Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
VerkkokauppaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 

Narsissit

22.3.2009

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2009/03/narsissit.jpg

Avainsanat

Sokerimassakukka

Kategoriat

KevätKoristeetPääsiäinen

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteeton

Tykkäsitkö?

Kirjaudu sisään arvostellaksesi reseptin.
(4)

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Tulosta

Jaa

undefined

Sokerimassanarsissit

kappaletta

Ainekset

Kinuskikissan lumivalkoista vaniljamassaa

keltaista pastaväriä

tomusokeria

ohutta nuudelia tai spagettia

valmista sokerikuorrutetta(liimaamiseen)

Tarvikkeet

kaulin   

kaulinta-alusta   

reunamuotti   

liljamuotti   

muotoilutyökalu   

alumiinifolio   

undefined

Sokerimassanarsissit

kappaletta

Ainekset

Kinuskikissan lumivalkoista vaniljamassaa

keltaista pastaväriä

tomusokeria

ohutta nuudelia tai spagettia

valmista sokerikuorrutetta(liimaamiseen)

Tarvikkeet

kaulin   

kaulinta-alusta   

reunamuotti   

liljamuotti   

muotoilutyökalu   

alumiinifolio   

Vinkki

Narsissit voi tehdä marsipaanista tai sokerimassasta. Marsipaanilla jälki on aina hivenen viimeistellympää, mutta sokerimassan etu on kuivumisnopeus. Jos siis käytät marsipaania, aloita n. viikko etukäteen, jotta osat ehtivät kuivua työvaiheiden välillä. Sokerimassan kanssa osat kuivuvat seuraavaan päivään mennessä liimauskuntoon. Valmistaessasi koristeita sokerimassasta kannattaa työstää vain osaa kerrallaan ja pitää loput suojassa kelmuun käärittynä.

Ohje

Piilota kuvat

Jaa sokerimassa kahteen erään. Värjää hieman isompi määrä vaaleankeltaiseksi ja toinen osa tummankeltaiseksi.

Valmista ensin narsissin keskelle tulevat ”tötteröt”. Kauli tummankeltainen sokerimassa tomusokeroidulla alustalla pitkäksi ja ohueksi (n. 1 mm) suikaleeksi.

Tavoitteena on saada rikottua tötterön reunaa joko sahalaitaiseksi tai muuten polveilevaksi.

Voit tehdä tämän veitsellä leikatenkin, mutta sopivasti kuvioitu reunamuotti nopeuttaa hommaa huomattavasti.

Leikkaa suikale n. 4 cm:n pätkiin. Muotoile myös pätkän korkeutta kukan koon mukaan. Näissä korkeus oli n. 2,5 cm.

Kieritä palanen sormesi ympärillä renkaaksi. Painele saumakohta tiiviisti yhteen.

Nipistä tötterön toinen pää umpeen.

Muotoile foliosta pieni kuppi ja aseta tötterö sen pohjalle. Paina pohja pyöreäksi pallopäisellä koristelutyövälineellä. Jätä foliokuppiin kuivumaan.

Kauli vaaleankeltainen sokerimassa tomusokeroidulla alustalla 1-1,5 mm paksuksi levyksi.

Ota kaulitusta levystä kuvioita isolla (n. 10 cm) liljamuotilla. Muotoile terälehtiä hieman pyöreämmiksi koristeluveitsellä.

Paina terälehtiin kuvioita kaarevalla koristelutyökalulla. Terälehtiin tulee näin aaltomainen pinta ja muoto levenee.

Laita kukat kuivumaan foliosta muotoiltuihin kuppeihin. Näin ne saavat kuperaa muotoa.

Valmista heteet ohuesta nuudelista tai spagetista. Tässä on käytetty Rakettispagettia, joka on vähän tavallista spagettia ohuempaa ja valmiiksi sopivan kokoisiksi pätkiksi leikattua.

Laita spagetin päähän pienet pallot sokerimassaa ja pistä keskelle reikä piikkimäisellä koristelutyökalulla.

Tökkää heteet sokerimassasta muotoiltuihin alustoihin (voit laittaa vähän sokerikuorrutetta liimaksi kiinnitystä tehostamaan).

Kuivumisen jälkeen heteet alustoineen voi liimata kuivuneiden tötteröiden sisään.

Liimaa tötteröt lopuksi kukkien keskelle.

Kokeile myös näitä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_kevatkukkaset-1_400x400.jpgKevätkukkaset
17
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_sinivuokot-artikkeli_400x400.jpgSinivuokot
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_5C336956-4EE4-455C-B935-6879F25E4EAC_400x400.jpegIirikset
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_kallat1_400x400.jpgKallat
13
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_langoitetut-kukat-pioni-3_400x400.jpgLangoitetut kukat - pioni
17
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_hortensia_pikkukuva1_400x400.jpgHortensiat
8
Näytä lisää
 

Uusimmat reseptit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/05/vanilja-raparperimuffinssit-resepti.jpgRaparperi-vaniljamuffinssit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_munkkitassut-resepti-1_400x400.jpgMunkkitassut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_miljonaarin-donitsit-resepti-1_400x400.jpgMiljonäärin donitsit
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_kukkaleivokset-resepti_400x400.jpgKukkaleivokset
12
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_geisha-paasiaiskakku-resepti_400x400.jpgGeisha-pääsiäiskakku
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_suklainen-rahkapiirakka-resepti_400x400.jpgSuklainen rahkapiirakka
4
 

Kinuskikissan verkkokauppa

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/08/irtopohjavuoka-23x76-cm-anodisoitu-alumiini_c489f0a6-91d3-4358-8817-9f28e5ebf180.webpIrtopohjavuoathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/WM-PJEL.jpegPinjatathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/03-0-0095.jpegWiltonin shottilasivuokahttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/05/kk-hupparivaalpun-m.jpegKinuskikissan hupparit ja T-paidathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/11/P04510.jpegKahvikakkuvuoathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/02/DRO41132.pngKoristeluvälineet
Näytä lisää

Kommentit (39)

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi!

Kinuskiemo
25.3.2011 16:51

FAMU:

Tarkennusta sokerimassakauppoihin. Ainakin Tiimarissa on ollut värillistä sokerimassaa, mutta elintarvikeliikkeiden ”värillisyydestä” ei ihan varmuutta ole kinuskikeittiössä.

Kinuskiemo
25.3.2011 11:37

FAMU:
Avaa  Kysymyksiä ja vastauksia-linkki tästä:
http://www.kinuskikissa.fi/category/vinkkipalstat/kysymyksia-ja-vastauksia/kuorrutteet

Kaulittavat kuorrutteet löytyvät siitä, mm. sokerimassa. Värjäyksestä ym. Kinuskikissalla on esimerkkinä marsipaani, mutta samat ohjeet pätevät sokerimassaan. Pitkä esitys sisältää monipuolista tietoa.
Sokerimassaa pitäisi kyllä löytyä kaupoistakin eri väreissä.

famu
25.3.2011 10:34

wugezu : Kiitos vinkistä .

wugezu
Kinuskileipomo wugezu
25.3.2011 09:50

famu: itse oon ostanu liljamuotin Kärkkäiseltä, niillä on myös verkkokauppa karkkainen.com.  Sieltä löytyy talaoustavarat kategoriasta kohdasta muut taloustavarat.
 

Raastin
24.3.2011 22:14

famu: Kyllä tuo liljamuotti Confetin sivuilta löytyy. http://www.confetti.fi/epages/Confetti.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Confetti/Products/170261 Iso muotti myydään yksittäin, pieni ja keskikokoinen settinä. http://www.confetti.fi/epages/Confetti.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Confetti/Products/170254

famu
24.3.2011 21:45

Mistä tuollaisen liljamuotin voi tilata? Confettin listoilta en sellaista onnistunut löytämään. Toinen kysymys : Kuinka sokerimassan värjäys  tehdään? Kaupassa oli vain valkoista massaa.

Minna
9.5.2010 16:32

Hei,

Näitä sivuja selailessa hurahtaa tunti jos toinenkin, ihania luomuksia!
Yritin selailla josko muilla olisi ongelmia sokerikuorrute ( fondant ) koristeiden kanssa, vai olenko tosiaan ainoa joka saa ne särkymään….
Olen toistaiseksi pitäytynyt pikkuisten kukkien ja lehtien ym pienikokoisten koristeiden parissa, mutta pitkänkin kuivumisajan jälkeen kakun päälle siirettäessä suurin osaa murtuu. Siis oikeasti 2/3 osaa hajoaa. Onko normaalia? Pitäisikö valmiiseen fondattiin lisätä glyseriiniä tai jotain muuta?
Tuleeko marsipaanista käsittelyä paremmin kestäviö koristeita?
Kiitos etukäteen…..olisi ihana uskaltaa tehdä isoja kukkia!

mansikkapulla
23.3.2010 23:30

Mun silmään kävi myös tuo väärä määrä terälehtiä. Aika oikean näköisen 6 lehtisen narsissin sain liljamuottia hyväksi käyttäen. Liljamuotilla ottaa kaksi kukkaa massasta ja toisesta leikkaa kaksi terälehteä pois (jää siis kolme terälehteä yhteen kiinnityneenä) ja toisesta irrottaa kolme terälehteä. Irtonaiset asetellaan eheän 3-lehtisen terälehtien väleihin. Avot!

Kinuskikissa
27.8.2009 09:13

ML: kannattaa välttää tomusokerin käyttämistä siinä määrin, että se näkyisi häiritsevästi valmiissa koristeissa. Tomusokereita voi varovasti rapsutella vaikka pullasudilla, mutta esim. ohutlehtisissä ruusuissa se voi olla vaikeaa. Tähän kysymykseen olen muuten vastannut myös Kysymyksiä ja vastauksia -palstalla, kannattaa lukaista sieltäkin.

ML
27.8.2009 08:44

Aloittelen tässä koristeharjoittelua ja olen lukenut että marsipaania on helpompi työstää tomusokerin avulla. Totta, mutta miten saan valmiit esim. ruusut ”puhtaaksi” ja siistiksi tomusokerista kun ne on valmiita?

Näytä lisää

Kinuskigalleria (0)

Oletko leiponut tällä ohjeella? Kirjaudu sisään lisätäksesi kuva!

Ei galleriakuvia.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Tärppilista

Mittayksiköt ja muunnokset

Vuokien muunnostaulukot

Erikokoisten kakkujen riittävyys

Vinkkejä erityisruokavalioihin

Säilyvyysopas

Vinkkejä leivonnaisten pakastamiseen

Kaulittavalla massalla kuorruttaminen

Suosituimmat reseptit

Chocolate Chip Cookies
5658 tähteä

Maailman paras mutakakku
2826 tähteä

Mokkapalat
2566 tähteä

Brookies
1819 tähteä

Britakakku
1527 tähteä

Kinuskiyhteisö

Liity kinuskiksi

Käyttöehdot ja säännöt

Rekisteriseloste

Tietosuojalauseke

Kinuskileipomoiden käyttöohje

Yleistä

Esittely- ja yhteystiedot

Toiveet ja palaute

Palaute vaniljamassasta

Yksityisyysasetukset

Tilaa uutiskirje

Liity listalle

Sosiaalinen media

Verkkokauppa