21.06.2015   24 kommenttia Kategoria: Koristelutekniikat
Erityisruokavaliot: -

Muromassa


Keväällä syntyi keskustelua muroherkusta ja ohjetta toivottiin blogiin. Muroherkuksi nimitetään vaahtokarkeista ja muroista tehtävää massaa, josta voi valmistaa koristeita. Massaa voi käyttää myös leivoksissa tai makeisissa ihan sellaisenaan.

Asia vaati hieman perehtymistä, tosin ei tämä täysin uusi juttu Kinuskiyhteisössä ole. Sonkun leipomossa oli muroherkusta tehtyjä västäräkkejä jo vuosi sitten ja mari-johannan käsissä oli syntynyt loppukeväästä muroherkkusydämiä.

Suosittelen muromassaa erityisesti kookkaampien koristeiden täytteeksi, jossa se on sokerimassaa taloudellisempi vaihtoehto. Pelkkä sokerimassa menisi helposti hukkaan, mutta herkullinen muromassasta tehty sisus tulee todennäköisemmin myös syötyä. Muroherkku kovettuu nopeasti ja on tukeva ”rakennusmateriaali”. Huonona puolena on epätasaiseksi jäävä pinta. Koriste kannattaa siis päällystää kerroksella sokerimassaa ennen lopullisen pinnan muotoilua.

Vinkki: Muromassa kovettuu vähitellen huoneenlämmössä ja kovettumista voi nopeuttaa jääkaapissa. Kylmässä siitä tulee kuitenkin kovaa syödä, joten esimerkiksi muromassasta tehdyt tikkarit kannatta tarjota huoneenlämpöisinä.

Ainekset:
300 g pieniä vaahtokarkkeja
1,4 litraa riisimuroja

Voitele mikronkestävä kulho öljyllä. Laita vaahtokarkit kulhoon. Kuumenna vaahtokarkkeja mikrossa (800 W) sekoittaen 30 sekunnin välein, kunnes karkit ovat sulaneet tasaiseksi massaksi. Sulamisaika voi vaihdella, koska mikrojen tehoissa on suuriakin eroja. Halutessasi voit värjätä massan elintarvikeväreillä.

muroherkku muroherkku-2

Lisää riisimurot. Sekoittaminen on helpointa tehdä käsin vaivaamalla. Voitele käsi ensin öljyllä, jotta massa tarttuu vähemmän kiinni. Aluksi massa on kuumaa, joten ole varovainen!

muroherkku-3 muroherkku-4

Muotoile massasta koristeita. Jos massa kovettuu liikaa muotoilun aikana, voit lämmittää sitä uudelleen mikrossa. Anna koristeiden jähmettyä. Kovettuneita koristeita voi muotoilla veitsellä veistämällä.

muroherkku-5

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta

Kinuskikumppani

Kts. lisää reseptejä osioista Pääsiäinen » ja Kevät »

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Kiitos Jennikatariina,
että löysit tämän vanhan suklaa-
sitruunakakun
ohjeen: "Aivan ihana
resepti! Kakku aivan sulaa suussa,
eikä ole yhtään liian makea!
Tämä menee ehdottomasti
vakioleipomusten
listalle."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

 • Lasten välipalakakku
  Karoliina Piironen: Jätti Dr.Oetkerin liivatetelehtiä. Tuo chia kaiketi myös hyydyttää ja puoli desiäkin on verrattain paljon, että puuttuminen voi olla ongelma. Muutoin…
 • Liinukka
  Kinuskikissa: Tervehdys liinukka ja kiitos osallistumisesta esittelyyn! Sinä valmistutkin pian unelma-ammattiin! Varmasti hienoa päästä tekemään työkseen jotain, johon suhtautuu niin intohimoisesti.…
 • Kinuskikissa suosittelee: siemennäkkäri
  Kinuskikissa: Kivoja vinkkejä tuli marikselta! :)
 • Sitruuna-marenkitorttu
  Kinuskikissa: Elina: valmis lemon curd on aika makeaa, joten kannattaa melko varovainen olla sen määrän kanssa. Mutta toisaalta sitruunaa pitää kyllä…
 • Puffet-jäätelökakku
  Kinuskikissa: Johanna: kiitos hyvistä vinkeistä ja mukavasta palautteesta! :)

Kumppanit

valio-tammikuu