Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
VerkkokauppaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 

Mureat mokkaneliöt

10.10.2013

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2013/10/mokkaneliot.jpg
2 h Helppo 20 kappaletta 47

Avainsanat

KahviherkkuRetkieväsValkosuklaa

Ainesosat

KahviSuklaa

Kategoriat

Helpot ja nopeatLeivokset

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Tykkäsitkö?

Kirjaudu sisään arvostellaksesi reseptin.
(8)

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Kauppalista

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Jaa

undefined

Mokkaleivokset

Muunna reseptiämukaan.
20KAPPALETTA 20 KAPPALETTA
20 kappaletta

Pohja

125 g voita tai margariinia

1 dl sokeria

2 keltuaista

1 tl vaniljasokeria

3 dl vehnäjauhoja

Kuorrute

1/2 dl vettä

4 tl pikakahvijauhetta (”murukahvia”)

1 keltuainen

100 g voita

3 dl tomusokeria

100 g valkosuklaata

Pinnalle

tomusokeria

Tarvikkeet

leivinpaperi   

lasta   

siivilä   

undefined

Mokkaleivokset

Muunna reseptiämukaan.
20KAPPALETTA 20 KAPPALETTA
20 kappaletta

Pohja

125 g voita tai margariinia

1 dl sokeria

2 keltuaista

1 tl vaniljasokeria

3 dl vehnäjauhoja

Kuorrute

1/2 dl vettä

4 tl pikakahvijauhetta (”murukahvia”)

1 keltuainen

100 g voita

3 dl tomusokeria

100 g valkosuklaata

Pinnalle

tomusokeria

Tarvikkeet

leivinpaperi   

lasta   

siivilä   

Ohje

Klikkaa palluraa edetessäsi!

POHJA.  Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää keltuaiset ja vaniljasokeri.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot muutamassa erässä.

Levitä taikina jauhotetuilla sormilla painellen pellille leivinpaperin päälle 20 x 30 cm kokoiseksi levyksi.

Paista 200 asteessa 10 minuuttia.

KUORRUTE.  Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Ota liedeltä ja sekoita veteen pikakahvijauhe.

Sekoita kahvin joukkoon keltuainen.

Lisää kattilaan voi ja tomusokeri.

Nosta takaisin liedelle ja jatka sekoittamista, kunnes seos kiehahtaa ja voi on sulanut joukkoon.

Jäähdyttele seosta muutama minuutti. Paloittele sitten joukkoon valkosuklaa ja sekoita, kunnes kuorrute on tasaista.

Levitä kuorrute pohjan päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.

Leikkaa levy neliöiksi.

PINNALLE.  Ripottele pinnalle tomusokeria. Säilytä jääkaapissa.

Kokeile myös näitä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_mokka-bebet-resepti_400x400.jpgMokka-Bebet
39
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_irish-coffee-kakku2_400x400.jpgIrish coffee -kakku
25
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_mokka-pahkinabebet_400x400.jpgMokka-pähkinäbebet
13
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_latte-rahkamunkit-resepti_400x400.jpgLatte-rahkamunkit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_kukkurakakku-artikkeli_400x400.jpgKukkurakakku
17
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_mokkapala-dalgona-resepti_400x400.jpgMokkapala-dalgona
Näytä lisää
 

Uusimmat reseptit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/05/vanilja-raparperimuffinssit-resepti.jpgRaparperi-vaniljamuffinssit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_munkkitassut-resepti-1_400x400.jpgMunkkitassut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_miljonaarin-donitsit-resepti-1_400x400.jpgMiljonäärin donitsit
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_kukkaleivokset-resepti_400x400.jpgKukkaleivokset
12
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_geisha-paasiaiskakku-resepti_400x400.jpgGeisha-pääsiäiskakku
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_suklainen-rahkapiirakka-resepti_400x400.jpgSuklainen rahkapiirakka
4
 

Kinuskikissan verkkokauppa

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/05/kk-hupparivaalpun-m.jpegKinuskikissan hupparit ja T-paidathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/03-0-0095.jpegWiltonin shottilasivuokahttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/0075052.jpegIrtopohjaiset piirakkavuoathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/HSblat.jpegSilikoniset koristelumuotithttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/WM-PJEL.jpegPinjatathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/02/DRO41132.pngKoristeluvälineet
Näytä lisää

Kommentit (47)

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi!

Kinuskikissa
6.5.2021 16:00

marialexandra: korvaa keltuainen 2 rkl:lla hedelmäsosetta (esim. Piltti). Päärynä on kohtuu mieto maku. Voin tilalla esim. Sunnuntain laktoositon leivontamargariini (on kasvipohjaista). Valkosuklaa on sitten kinkkisempi. IChoc-merkki on oma suosikkini, mutta sitä ei ihan joka kaupasta saa. Täällä lisää vinkkejä erityisruokavalioihin:

https://www.kinuskikissa.fi/vinkkeja-erityisruokavalioihin

marialexandra
6.5.2021 13:35

Nää on ihan huippu hyviä! Teen aina aika pieniä paloja kun on aika makeita, sitten voi napsia useamman 😛 Nyt kyselisin että kuinka voisin tehdä vegaanisena? Vegaaniliiton sivuilla oli ainakin että keltuaisen voisi korvata sekoittamalla peruna- tai maissitärkkelystä ja leivinjauhetta, toimisikohan se tai vaikka omenapyre? Ja voisiko voina käyttää kasvirasvasekoitetta?

Kinuskikissa
30.7.2019 12:16

Jepajee: täydennän mari-johannan vastausta, että pellin koolla ei ole merkitystä. Ohjeessa on sanottu, minkä kokoiseksi taikina painellaan (tämä on toki pellin minimikoko) ja taikina pysyy aika hyvin muodossaan paiston aikana.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
26.7.2019 07:45

Jepajee: Ei tarvitse.Riittää että voi on pehmeää. Eli nosta voi muutamaa tuntia ennen leipomista huoneen lämpöön silloin se vatkautuu pehmeänä hyvin.
Joskus kun itse unohdan nostaa voin/leivontamargariinin huoneen lämpöön mikrotan voita muutama sekuntti kerrallaan voin pehmittämisesksi hieman. Mutta tässä hommassa kannattaa olla tarkkana ettei voi tosiaan sula, vaan vain pehmenee hieman.

En ole tätä ohjetta koskaan tehnyt, joten toiseen kysymykseesi en osaa varmuudella vastata. Voisin kuvitella että taikina ohjeen perusteella on jämäkkää koska siinä neuvotaan levittämään taikina jauhotetuin sormin pellille. Mutta tosiaan tästä asiasta en valitettavasti nyt takuuseen mene.

Jepajee
25.7.2019 19:57

Hei! Tyhmä kysymys (ehkä): pitääkö pohjaan tuleva voi sulattaa ennen kun sen ja sokerin vatkaa keskenään? Ja voiko pohjan siis muotoilla normaalin kokoiselle pellille? Eli onko sen verran jämäkkää ettei lösähdä ja valu muodottomaksi? Kiitos!

Kinuskikissa
7.5.2019 00:25

Pikkukokki12: olipa kiva, että pohja oli mieleinen ja onnistuit hyvin täytteen soveltamisessakin! 🙂 Leivinjauhetta ei välttämättä käytetä, jos ei haluta erityisesti kohottaa pohjaa. Toisekseen leivinjauheen merkitys voi olla tapauksesta riippuen niin vähäinen, että se on sama jättää pois.

Kinuskiemo
6.5.2019 11:57

Pikkukokki12: Perusmurotaikinoissa saattaa eri resepteissä olla eroja sekä kananmunan ja leivinjauheen osalta. Myös Kinuskikissan ohjeissa on vaihtelua. Ilman leivinjauhetta rakenne tiivistyy todella maukkaan mureaksi. Mutta ei siis ole nokon nuukaa, kummalla tavalla toimii. 😉

Pikkukokki12
5.5.2019 14:33

Mmm tämä oli niin hyvää! Pohja oli ihana ja tosi hyvän makuinen, mietin, että miksi tässä ei ollut leivinjauhetta, joten laitoin sitä yhden teelusikallisen, mutta ei se siitä hirveästi siltikään kohonnut, joten turha kokeilu, mutta ei haittaa. Sovelsin kyllä vähän täytettä, että keitin valmiin kahvin ja laitoin 50 g voita ja tomusokeria 2 dl ja ihan hyvä siitäkin tuli. Kahvia tuli mielestäni juuri sopivasti, nam! 🙂

Kinuskikissa
18.10.2016 16:55

KinusKilli: kahvin makua toki on, enemmän kuin mokkapaloissa. Laita tosiaan kahvi miedomman makuisena? Muistaakseni omat lapseni kyllä söivät näitä. Mutta he ovatkin kaikenlaisiin kotkotuksiin tottuneet. 😊

KinusKilli
17.10.2016 19:53

Hei! Tämä ohje on Kinuskikissan Helpot suosikit -kirjassa ja haluaisin tehdä näitä huomenna 11-vuotiaan tukilapseni kanssa, mutta mietin, kuinka vahvasti kuorrute maistuu kahvilta? Itsekään en siis juo kahvia, lapsesta puhumattakaan. Perinteiset mokkapalat kyllä maistuvat molemmille, eli osaisiko joku kertoa, onko tässä vahvempi kahvin maku vai suunnilleen sama? 🙂 Voihan pikakahvijauhetta varmaan laittaa halutessaan hieman vähemmänkin… Mutta onko lasten makuun näinkin? 🙂

Näytä lisää

Kinuskigalleria (2)

Oletko leiponut tällä ohjeella? Kirjaudu sisään lisätäksesi kuva!

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_Moldiv_1465024909681_400x400.jpgJenskuMokkaiset aleksanterit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/13209_1383646_530232743720903_772867430_n1_400x400.jpgKarpalonkukkaMurea mokkapiirakka
2

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Tärppilista

Mittayksiköt ja muunnokset

Vuokien muunnostaulukot

Erikokoisten kakkujen riittävyys

Vinkkejä erityisruokavalioihin

Säilyvyysopas

Vinkkejä leivonnaisten pakastamiseen

Kaulittavalla massalla kuorruttaminen

Suosituimmat reseptit

Chocolate Chip Cookies
5658 tähteä

Maailman paras mutakakku
2826 tähteä

Mokkapalat
2566 tähteä

Brookies
1819 tähteä

Britakakku
1527 tähteä

Kinuskiyhteisö

Liity kinuskiksi

Käyttöehdot ja säännöt

Rekisteriseloste

Tietosuojalauseke

Kinuskileipomoiden käyttöohje

Yleistä

Esittely- ja yhteystiedot

Toiveet ja palaute

Palaute vaniljamassasta

Yksityisyysasetukset

Tilaa uutiskirje

Liity listalle

Sosiaalinen media

Verkkokauppa