06.11.2014   63 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Isän- ja äitienpäivä,  Jälkiruoat,  Leivokset,  Muuta makeaa
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton

Suklaiset mukikakut – chocolate mug cakes


mukikakku

Mukikakut on alun perin teiltä lukijoilta tullut toive ja nyt isänpäivän kynnyksellä tuntui sopivalta hetkeltä kokeilla tätä ”pikaleivonnaista”. Kaikki lähtee nopeasti valmistuvasta taikinasta, jonka ainekset yhdistetään lusikalla sekoittaen. Taikina kaadetaan kahvi- tai teekuppeihin ja kypsennetään mikrossa muutaman minuutin ajan. Tadaa – valmista nautittavaksi sellaisenaan tai jäätelön kera.

Reseptini pohjautuu siirappiin ja on runsaan kaakaojauheen ansiosta hyvin suklainen. Olen kuullut valiteltavan, että mukikakkujen taikina voi jäädä sitkeäksi, mutta siitä ei kyllä ollut tietoakaan. Näin nopeasti valmistuva täydellisen mehevä suklaakakku on melkein liian hyvää ollakseen totta. Mutta kokeilkaapa itse, jos ette usko! 🙂 Testasin reseptin myös gluteenittomana ja se toimi aivan yhtä hyvin kuin vehnäjauhoversio.


Vinkki:
Halutessasi reseptistä munattoman voit korvata kananmunan yhdellä purkilla vauvojen päärynäsosetta.

2 – 3 kappaletta

Taikina:

1 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
½ dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
75 g voita tai margariinia
1 dl tummaa siirappia
1 muna
½ dl kermaa tai maitoa (tai vastaavaa kaura/soijatuotetta)

Kypsennys:

630 W, 2 min 30 s

Tarjoiluun:
tomusokeria
vaniljajäätelöä


Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Lisää joukkoon siirappi ja sitten hyvin sekoittaen muna. Lisää jauhoseos muutamassa erässä. Sekoita taikinaan lopuksi kerma/maito.

Kaada taikina kahteen mukiin, tilavuus noin 3 dl (tai kolmeen vähän pienempään). Kannattaa huomioida, että taikina nousee jonkin verran kiehuessaan, mutta laskeutuu sitten takaisin.

mukikakku-vaihe mukikakku-vaihe-2
mukikakku-vaihe-5 mukikakku-vaihe-2-2

Kypsennä kakut yksitellen mikrossa n. 630 W 2 min 30 s. Mikrojen tehot ja asteikko vaihtelee, joten säädä aikaa sen mukaan. Tässä ajassa taikina kypsyy kauttaaltaan jääden kuitenkin meheväksi. Jos haluat sisältä hieman raa’an paistoksen (suklaakohokkaan tapaan), vähennä paistoaikaa noin puolella minuutilla. Tarkkaile mikroa paiston aikana. Jos taikina uhkaa kiehua yli, voi mikron sammuttaa hetkeksi ja odottaa, että taikina laskeutuu.

Siivilöi pinnalle tomusokeria ja tarjoile vaniljajäätelön kera.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
253 tassutusta

Kinuskikumppani

Mustikasta on moneksi!



Nämä ja muut herkut löydät mustikkaresepteistä.

Toivepuodin elokuun arvonta!



Arvontapalkintoina elokuussa punainen pompom, puna-valkoraidalliset paperipillit, rapumuotti ja Kinuskikissan pieni levityslasta.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100