Mukikakut on alun perin teiltä lukijoilta tullut toive ja nyt isänpäivän kynnyksellä tuntui sopivalta hetkeltä kokeilla tätä ”pikaleivonnaista”. Kaikki lähtee nopeasti valmistuvasta taikinasta, jonka ainekset yhdistetään lusikalla sekoittaen. Taikina kaadetaan kahvi- tai teekuppeihin ja kypsennetään mikrossa muutaman minuutin ajan. Tadaa – valmista nautittavaksi sellaisenaan tai jäätelön kera.

Reseptini pohjautuu siirappiin ja on runsaan kaakaojauheen ansiosta hyvin suklainen. Olen kuullut valiteltavan, että mukikakkujen taikina voi jäädä sitkeäksi, mutta siitä ei kyllä ollut tietoakaan. Näin nopeasti valmistuva täydellisen mehevä suklaakakku on melkein liian hyvää ollakseen totta. Mutta kokeilkaapa itse, jos ette usko! 🙂 Testasin reseptin myös gluteenittomana ja se toimi aivan yhtä hyvin kuin vehnäjauhoversio.