01.04.2008   145 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Leivokset
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Mokkapalat


mokkapalat.JPG

Myyjäisten ikuinen vetonaula ja lasten kestosuosikki on tietenkin mokkapalat. Omat makumuistot ovat tärkeä tekijä mokkapalareseptin valinnassa. Minullakin reseptin tausta johtaa lapsuuden leivontahetkiin isosiskon kanssa. Niinpä tällä reseptillä leivotut mokkapalat tuntuvat yhä ainoalta oikealta vaihtoehdolta.

Vinkki: Valmista kuorrutetta hieman isompi annos, jos haluat tehdä siitä kuvan mukaisia pursotettavia ruusukkeita. Erota valmiista kuorrutteesta pieni määrä erilliseen astiaan ja anna jähmettyä jääkaapissa. Vatkaa kylmä kuorrute kuohkeaksi. Pursota leivosten päälle tähtityllalla ruusukkeita. Viimeistele koristelu sokerihelmillä.

25-30 kappaletta


Pohja:

200 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl maitoa

Kuorrutus:
100 g voita tai margariinia
6 dl tomusokeria
¾ dl kahvia
½ dl kaakaojauhetta


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 10-13 minuuttia.

Mittaa kaikki kuorruteainekset kattilaan ja kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna voin kiehahtaa, sillä vaikeuttaa kuorrutteen jähmettymistä. Jäähdytä kuorrutetta kylmässä vesihauteessa välillä sekoitellen, kunnes se paksuuntuu. Kaada kuorrute sitten pohjan päälle ja tasoita lastalla. Anna jähmettyä jääkaapissa ja leikkaa paloiksi.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
591 tassutusta
Loading...