01.04.2008   145 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Leivokset
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Mokkapalat


mokkapalat.JPG

Myyjäisten ikuinen vetonaula ja lasten kestosuosikki on tietenkin mokkapalat. Omat makumuistot ovat tärkeä tekijä mokkapalareseptin valinnassa. Minullakin reseptin tausta johtaa lapsuuden leivontahetkiin isosiskon kanssa. Niinpä tällä reseptillä leivotut mokkapalat tuntuvat yhä ainoalta oikealta vaihtoehdolta.

Vinkki: Valmista kuorrutetta hieman isompi annos, jos haluat tehdä siitä kuvan mukaisia pursotettavia ruusukkeita. Erota valmiista kuorrutteesta pieni määrä erilliseen astiaan ja anna jähmettyä jääkaapissa. Vatkaa kylmä kuorrute kuohkeaksi. Pursota leivosten päälle tähtityllalla ruusukkeita. Viimeistele koristelu sokerihelmillä.

25-30 kappaletta


Pohja:

200 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl maitoa

Kuorrutus:
100 g voita tai margariinia
6 dl tomusokeria
¾ dl kahvia
½ dl kaakaojauhetta


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 10-13 minuuttia.

Mittaa kaikki kuorruteainekset kattilaan ja kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna voin kiehahtaa, sillä vaikeuttaa kuorrutteen jähmettymistä. Jäähdytä kuorrutetta kylmässä vesihauteessa välillä sekoitellen, kunnes se paksuuntuu. Kaada kuorrute sitten pohjan päälle ja tasoita lastalla. Anna jähmettyä jääkaapissa ja leikkaa paloiksi.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
613 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kesän makein hillokolmikko

hillotrio
Lettujen päälle, pannarin kanssa, kakun väliin... Kinuskikissa julkaisi hillosuosikkinsa!


Kumppanit

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Uusimmat kommentit

  • Toffe
    maris: Hei Toffe! Oli todella mielenkiintoista ja mukavaa lukea esittelyäsi. :) Täytyy nyt heti sanoa, että minun piti viime jouluksi…
  • Toffe
    Kinuskikissa: Tervehdys Toffe! Sinut tunnetaan täällä Kinuskiyhteisössä näyttävistä leivonnaisista. Resepteissäsi on aina erityistä jujua ja ajatusta mukana. On helppo yhtyä tuohon…
  • Ruusuinen raparperikakku
    Kinuskikissa: inkkarikettu: minä taas aprikoin, jäikö maku liian laimeaksi, kun kakun nimi kuitenkin lupaa ruusua. Ei siis ainakaan näinpäin. :) Ruusussa…
  • Pulled pork -voileipäkakku
    Kinuskikissa: isrik: kyllä se varmasti onnistuu. En näe tässä mitään pakastuksen kannalta herkkää ainesosaa. Kinkkukuorrutteen tekisin vasta sulattamisen jälkeen.
  • Mascarponella hunnutettu raparperipiiras
    Kinuskikissa: maris: olipa hienoa kuulla! Taas yhden ohjeen "pakastuskelpoisuus" todennettu. Kiitos tiedosta ja erittäin mieltä lämmittävästä palautteesta. :)
  • Kesän hillotrio
    Kinuskikissa: Riitta: ragni antoikin sinulle jo linkin Dansukkerin sivuille. Käytännössä säilyvyyteen vaikuttaa moni seikka, mm. oikeaoppinen purkittaminen ja sokerin määrä. Itse…
  • Toiveet ja kehitysehdotukset
    Ari Pekka Virtanen: just toi mä mustin väärin kiitos
  • Brownies-pohja
    Kinuskikissa: maris: hyvä ajatus! :)
  • Raparperi-mansikka-valkosuklaatäyte
    Kinuskikissa: piiku74: uskoisin, että kumoamistekniikkakin onnistuu. :)

Kumppanit

kinuskikissa-puoti2
punnitse-ja-saasta
SAMkevät
meira_leivontatuotteet_kevat