Kategoria: Leivokset 01.04.2008   134 kommenttia

Mokkapalat


mokkapalat.JPG

Tässä mokkapalat siten, kun meillä on totuttu tekemään. Kuorrutteessa on sen verran ekstraa, että sitä riittää kuvan mukaiseen koristeluunkin. Halusin nimittäin erästä tulevaa kokeilua varten testata, miten kuorrute käyttäytyy vatkatessa. Siitä tulikin juuri pursotteluun sopivaa!


n. 25 kpl


Pohja:

200 g margariinia
1 ½ dl sokeria
3 munaa
1 ½ dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Kuorrutus ja koristeet:
100 g margariinia
6 dl tomusokeria
¾ dl kahvia
3 rkl kaakaojauhetta


Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle n. 30 x 30 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10-13 min.

Valmista kuorrute. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Halutessasi erota kuorrutteesta n. 1 dl koristelua varten. Jäähdytä kuorrutetta kylmässä vesihauteessa, kunnes se paksuuntuu. Kaada kuorrute pohjan päälle ja tasoita lastalla. Jos kuorrutetta valuu reunojen yli, kaavi sitä takaisin pohjan päälle. Anna jähmettyä ja leikkaa levy paloiksi.

Jähmetä koristelua varten erottamasi kuorrute jääkaapissa. Vatkaa se sitten kuohkeaksi. Pursota leivosten päälle tähtityllalla kuvioita. Viimeistele sokerihelmillä.

Jaa yhteisöpalveluissa

Testasitko? Arvostele resepti!

1 tassu2 tassua3 tassua4 tassua5 tassua

362 arvostelua, keskiarvo 4,19 tassua
Loading ... Loading ...