11.01.2018   6 kommenttia Kategoria: Kahvikakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Minttusuklaakakku


Tämä minttusuklaakakku on sukua blogin vanhimmalle kahvikakkureseptille – suklaakakulle, joka yhä pitää pintansa juhlissamme. Koska tyttäreni sattuvat rakastamaan minttua, jokin mintun makuinen herkku kuuluu juhlissa ns. kiintiöön. Tällä kertaa sitä virkaa toimitti tämä mintun makuisella suklaalla tuunattu klassikko, vaihteeksi leipävuokaan leivottuna.

Taikina:
100 g mintun makuista tummaa suklaata (esim. Marabou 70 %)
200 g voita
2 ½ dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ¼ dl kermaa

Kuorrute:
½ dl vettä
25 g voita
1 tl piparminttuaromia
250 g tomusokeria
vihreää pastaväriä

Koristelu:
suklaarouhetta


Leikkaa suklaa veitsellä rouheeksi. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaimella sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä vuorotellen kerman kanssa. Sekoita lopuksi joukkoon suklaarouhe.

Kaada taikina voideltuun leipävuokaan. Paista 185 asteessa noin tunti.

Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu voi. Älä kiehauta uudelleen, vaan sekoittele, kunnes voi on sulanut. Lisää piparminttuaromi ja tomusokeri. Värjää pastavärillä hennon vihertäväksi. Jäähdytä rauhallisesti sekoitellen, kunnes kuorrute muuttuu paksummaksi. Kaada vähitellen kakun päälle. Anna valua hieman myös reunoille. Koristele pinta rouhitulla suklaalla.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
10 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan tervehdys

Hyvää uutta leivontavuotta, sinä lukija! Kyselin teiltä arvontasivulla reseptitoiveita tammikuulle. Käykää ilmaisemassa tahtonne siellä! :) Alkuvuosi painottuu näillä näkymin hieman enemmän suolaiseen leivontaan ja myös kevyempien herkkujen kategoria täydentyy uusilla ohjeilla. Vuosi 2018 pitää sisällään myös uuden teeman Unelmien Talo&Koti -lehdessä, joka julkaisee Kinuskikissan leivontakoulua. Leivontakoulun resepteissä yhdistellään erilaisia klassikoita meiltä ja maailmalta. Tammikuun numerossa toisiinsa sulautuvat red velvet cake ja suklainen brownies. Siinäpä siis herkullista lukuvinkkiä vuoden alkajaisiksi! :)

Kommentoi »   Aiemmat tervehdykset »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin tammikuun arvonta



Tammikuun arvonnassa palkintona Wiltonin sydänvuoka, päivänkakkara-lautasia sekä keväisiä lehti-lautasliinoja.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

valio-tammikuu

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit