Ensin oli whoopies ja sitten oli Kinuskikissa-sivuston sinnikäs (ikuinen?) reseptisuosikki: minttusuklaamuffinssit. Muffinssitaikinan leipominen kekseiksi: kyllä, odotukset täyttävä pehmeä lopputulos. Iiihhhania sellaisinaankin, mutta kun päälle vielä sipaisi suklaatuorejuustoa ja painoi toisen pehmokaisen kanneksi, oli hyppysissä ehta leivos. Vielä piti päättää, miksikä tätä suklaaihanuutta kutsuisi. Muffinssimaisuutta oli rakenteessa kovastikin, mutta ulkonäkö lähenteli keksiä. Ristin nämä siis muffeiksi. Saa käyttää, muttei oo pakko. 🙂

















Jääkaapissa odotteli käyttöön pääsyä Philadelphia-juusto ja purkin pohjallinen Pistaasilevitettä. Tässäpä niille oiva käyttötapa.
Sulatin Pandan maitosuklaata n. puoli levyä Philadelphian (300 g) sekaan ja tein sillä suurimman osan leivoksista.
Pieneen määrään tuota suklaa-juustoseosta sekoitin Pistaasipähkinä-levitteen. Tuota seosta riitti 6:een leivokseen.
Mitään sokeria en lisännyt täytteisiin. Tuorejuuston kirpakka happamuus maussa ei ole haitaksi minttu-suklaisen maun rinnalla.
Paistoin 9 keksiä kerrallaan, oli sopiva määrä pellille, ei levinneet toistensa kylkiin kiinni 🙂