28.05.2015   50 kommenttia Kategoria: Kesä,  Makeat piirakat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Mascarponella hunnutettu raparperipiiras


raparperipaistos-5

Kesä alkaa ensimmäisestä raparperipiirakasta, kuten raparperiansan kohdalla SannaPo:n kanssa todettiin. 🙂 Tämän piiraan suloisena makuyhdistelmänä on karamellisoidut raparperit, jotka kuorrutetaan valkosuklaasta ja mascarponesta valmistetulla vaahdolla. Reseptin innoituksesta on kiittäminen siskoa, jonka jälkiruoat vievät kielen mennessään koko perheeltä. Viime juhannuksena tarjotut paistetut raparperit valkosuklaisella mascarponevaahdolla oli täydellinen makuelämys. Tiesin heti, että haluan tehdä näistä mauista jonkin suussa sulavan leivonnaisen. Reseptin sisko oli napannut Divaani-lehdestä, Pipsa Hurmerinnasta kertovassa reseptijutusta. Muuntelin reseptiä hieman, mutta halusin säilyttää sen mahdollisimman yksinkertaisena ja helposti lähestyttävänä.

Pohja:
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl vehnäjauhoja

Raparperitäyte:

500 g raparperia
25 g voita
1 ½ tl kanelia
1 ½ dl muscovadosokeria
1 rkl maissitärkkelystä

Mascarponevaahto:

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g mascarponejuustoa
100 g valkosuklaata

Pinnalle:
vaniljansiemeniä (vaniljamyllystä, valmiina jauheena tai vaniljatangosta)


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuainen ja jauhot. Levitä taikina kevyesti painellen leivinpaperilla vuoratun piirakka- tai uunivuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja 4-5 cm:n verran reunoille.

Taittele alumiinifolio kaksinkerroin ja leikkaa siitä kapeita suikaleita. Painele foliosuikaleet tueksi taikinareunoille, jotta ne eivät valahda paiston aikana.

Paista pohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Pohjan ei tarvitse saada juurikaan väriä.

Poista foliot ja anna pohjan jäähtyä. Halutessasi voit nostaa jäähtyneen pohjan leivinpaperin avulla vuoasta ja siirtää paperin päältä tarjoilulautaselle.

Leikkaa raparperit noin 5 cm:n pätkiksi. Leikkaa paksummat raparperit muutamaan osaan. Sulata voi pannulla kiehuvaksi. Lisää raparperit, kaneli ja muscovadosokeri. Keitä raparpereita, kunnes ohuimmat varret ovat pehmenneet. Raparperit kypsyvät herkästi liikaa ja hajoavat, joten ole tarkkana. Erota pieni määrä lientä ja sekoita siihen maissitärkkelys. Lisää pannulle ja anna kiehahtaa. Kaada raparperitäyte pohjan päälle. Anna jäähtyä ennen mascarponevaahdon levittämistä.

raparperipaistos-vaihe raparperipaistos-vaihe-2

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarponejuusto. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita suklaasula vaahtoon. Levitä raparperitäytteen päälle. Nosta paistos jääkaappiin muutamaksi tunniksi, jotta mascarponevaahto jämäköityy hieman.

raparperipaistos-vaihe-3 raparperipaistos-vaihe-4

Ripottele pinnalle vaniljansiemeniä.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
63 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskiyhteisön joulukalenteri

  • 16

Kurkkaa aiemmat luukut »

Toivepuodin joulukuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuodin joulukuun arvonnassa palkintona inspiroiva seinäkalenteri resepteineen.

Kehittele resepti Kinuskikissalle

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

valio-tammikuu