Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
VerkkokauppaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 

Marmoroitu jäätelökakku

26.7.2011

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/07/jaatelokakku1.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/07/jaatelokakku1-300x225.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/07/jaatelokakku2-300x225.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/07/jaatelokakku3-300x225.jpg
12 h Helppo 12 henkilölle 63

Avainsanat

Suklaakakku

Ainesosat

SuklaaToffee/kinuskiVanilja

Kategoriat

Helpot ja nopeatJäätelökakutJäätelötKesä

Tykkäsitkö?

Kirjaudu sisään arvostellaksesi reseptin.
(8)

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Kauppalista

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Jaa

undefined

Helppo toffee-suklaa-jäätelökakku

Muunna reseptiämukaan.
12HENKILÖLLE 12 HENKILÖLLE
12 henkilölle

Pohja

150 g maitosuklaata

7 dl riisimuroja

Täyte

2 l vaniljajäätelöä

2 tl kardemummaa

Väliin ja koristeluun

Toffee- ja suklaajäätelökastikkeita (Dr. Oetker)

Kaakaoruusuja ja -lehtiä (Dr. Oetker)

Tarvikkeet

irtopohjavuoka (sisä 23 cm, ulko 24 cm)   

leivinpaperi   

undefined

Helppo toffee-suklaa-jäätelökakku

Muunna reseptiämukaan.
12HENKILÖLLE 12 HENKILÖLLE
12 henkilölle

Pohja

150 g maitosuklaata

7 dl riisimuroja

Täyte

2 l vaniljajäätelöä

2 tl kardemummaa

Väliin ja koristeluun

Toffee- ja suklaajäätelökastikkeita (Dr. Oetker)

Kaakaoruusuja ja -lehtiä (Dr. Oetker)

Tarvikkeet

irtopohjavuoka (sisä 23 cm, ulko 24 cm)   

leivinpaperi   

Ohje

Klikkaa palluraa edetessäsi! Piilota kuvat

Ota jäätelö pehmenemään huoneenlämpöön ja sekoittele sitä kulhossa pohjan valmistamisen lomassa.

Vuoraa irtopohjavuoan (24-26 cm) pohja leivinpaperilla. Leikkaa myös reunojen ympärille leivinpaperisuikaleet.

POHJA. Sulata maitosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Sekoita riisimurojen joukkoon.

Painele seos kevyesti vuoan pohjalle. Laita hetkeksi pakkaseen kohmettumaan.

TÄYTE. Sekoita pehmenneen jäätelön joukkoon kardemumma. Levitä puolet jäätelöstä pohjan päälle.

Pursota väliin toffee- ja suklaakastikkeita.

Levitä päälle loppu jäätelö.

KORISTELU. Pursota päälle raidoitusta molemmilla kastikkeilla.

Vedä veitsellä raidoituksen poikki edestakaisin liikkein, jotta kastikkeet sekoittuvat ja pinta marmoroituu.

Nosta pakkaseen jäätymään.

Irrota vuoan reunus ja leivinpaperit. Siirrä kakkulautaselle.

Viimeistele koristelu suklaaruusuilla ja -lehdillä. Tarjoile puolen tunnin sisällä.

 

Uusimmat reseptit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/06/raparperi-kinuskikakku-resepti.jpgRaparperi-kinuskikakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_vaaleanpunainen-lohikakku-resepti_400x400.jpgVaaleanpunainen lohivoileipäkakku
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_voileipakakun-pohja-resepti_400x400.jpgVoileipäkakun pohja
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_gluteenittomat-kauraruudut-resepti_400x400.jpgGluteenittomat nougat-ruudut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_juhlava-kinkkupiirakka-resepti_400x400.jpgJuhlava kinkkupiirakka
13
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_vaaleanpunainen-domino-keksikakku-resepti-1_400x400.jpgVaaleanpunainen Domino-keksikakku
5
 

Kinuskikissan verkkokauppa

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/05/6ED925DD-5145-4D50-B822-5EB5F87F5939.jpegKinuskikissan kirjathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/02/DRO41132.pngKoristeluvälineethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/08/RPK11.jpegPaperikoristeethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/POP15.jpegEläinjuhlathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/08/irtopohjavuoka-23x76-cm-anodisoitu-alumiini_c489f0a6-91d3-4358-8817-9f28e5ebf180.webpIrtopohjavuoathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/03-0-0095.jpegWiltonin shottilasivuoka
Näytä lisää

Kommentit (63)

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi!

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
1.1.2022 08:19

Minuun iski Uuden Vuoden kynnyksellä hävikki- buumi.
Kaapin perukoilla oli jos jonkinlaista suklaan jämää, joulupipareitakin oli vielä pöydällä ja kylmään jäi myös yksi vispikerma joulusta.
Tämä jäätelökakku silmissä en ostanut muuta kuin yhden vispikerman, kaikki muu löytyi kotoa.
Pohja siis kuin tässä, vaniljajäätelön tein itse tällä ohjeella

https://www.kinuskikissa.fi/coocie-dough-jaatelo/

jäätelön sekaan murustin ne joulupiparin loput ja marmorointi koristelu on niillä suklaajämillä.
Vitsit mikä Uuden Vuoden herkku!! Olipas hyvää! 🙂

Onnellista Uutta Vuotta kaikille Kinuskikamuille!! 🙂

Eeria
Kinuskileipomo Eeria
2.1.2015 00:52

Aivan, kiitos vinkistä! Onhan se sama juttu hyydytettävien kakkujen keksipohjissakin, ettei kannata liian tiiviiksi painella. Enpä tullut ajatelleeksi

Kinuskikissa
1.1.2015 22:43

Hyvä vinkki Keittiökoiralta! Myös suklaan laatu vaikuttaa jonkin verran: tumma suklaa jähmettyy kovemmaksi kuin maito- tai valkosuklaa.

Keittiökoira
Kinuskileipomo Keittiökoira
1.1.2015 22:17

Eeria: en nyt ole mikään asiantuntija sinänsä, mutta itselläni on samoja kokemuksia kinuskikissan Suomi-kakusta, joka on yksi ohje kirjasta. Ensimmäisellä kerralla painelin pohjan turhan tasaiseksi ja tiiviiksi ja pohja oli kuvailemallasi tavalla täytettä paljon kovempi ja hankala saada leikattua edes terävällä veitsellä.
Toisella kerralla pohja oli helppo leikata, koska levitin riisimuro-suklaaseoksen vain ihan kevyesti pohjalle niin, ettei täyte valu rakosista, mutta jätin ”ilmaa” muroseokseen. 🙂

Eeria
Kinuskileipomo Eeria
1.1.2015 21:26

Tämä oli tosi tykätty vieraiden keskuudessa! Pohja vaan oli vähän vaikeasti leikattava. Siinä vaiheessa, kun jäätelöä sai jo leikeltyä, olisi pohja tarvinnut vähän terävämpää asetta. Minulla oli kylläkin puolet suklaasta maito- ja puolet tummaasuklaata. Mahtoikohan tuo vaikuttaa vai onko muut kokenut pohjan kovuuden ongelmaksi? Jäin vaan miettimään, että saisiko sitä jollain kikalla pehmeämmäksi, uudestaan kun aion varmasti tehdä maun ja helppouden vuoksi! 😛

soja
Kinuskileipomo soja
22.11.2013 12:41

marenkipohja kävis kyllä. ja toi ohramallas ei sovi, ainakin ystäväni jolla kelliakia näin sanoi.

Eela
21.11.2013 22:49

Pakko oli vielä vähän surffata ja tuli vastaan tällainen, sopisikohan tämä pohjaan? http://fi.finax.com/product/crunch/

Eela
21.11.2013 22:45

Keliakialiiton sivulla on tällaista tietoa: http://keliakialiitto.fi/liitto/nyt/uutiset/?nid=70
Varminta varmaan olisi kysyä vieraalta, jos se suinkin on mahdollista. Aika monilta listoilta riisimurot (esim. juuri Kellogg’s, Rainbow, Eldorado) löytyy gluteenittomina, vaikka niissä tuota mallasuutetta onkin. Makrobioksen riisimuroissa on vain riisiä, mutta niitä taitaa olla vaikeampi löytää. Ehkä jostain luontaistuotekaupasta tai isommasta marketista voisi saada.
Muista tarkastaa myös kastikkeet ja koristeet tai jos päädyt sulattamaan suklaata, niin sen valmistusaineet. Yllätyksiä on joskus tullut vastaan… Marenkipohjakin vois muuten olla kiva. Onnea matkaan! (itse en siis ole keliaakikko, mutta epäsäännöllisen säännöllisesti on ollut tarvetta leipoa gluteenitonta)

soja
Kinuskileipomo soja
21.11.2013 16:29

joo, toi kääretorttupohjakin toimisi varmasti. ja hyvää tää on kyllä vaikka vaan jätskinäkin =)

HellinKinuski
21.11.2013 15:16

Hei. Kiitti vinkeistä, yritän löytää jotain millä saisin tämän toteutettua gluteenittomana.. Juurikin Kelloggsin riisimuroista katsoin ja niissä oli sitä ohramallasta. Jospa nyt löytyis joku keliaatikkoKinuski, joka voisi vinkata minulle. 🙂

Voiskohan tämän tehdä kääretorttupohjalla, sen ainakin osaisin tehdä gluteenittomana. Varmasti sekin olisi herkullista! 😉

Näytä lisää

Kinuskigalleria (1)

Oletko leiponut tällä ohjeella? Kirjaudu sisään lisätäksesi kuva!

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20211231_162530_400x400.jpgmari-johannaOnnea vuodelle 2022!!!
2

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Tärppilista

Mittayksiköt ja muunnokset

Vuokien muunnostaulukot

Erikokoisten kakkujen riittävyys

Vinkkejä erityisruokavalioihin

Säilyvyysopas

Vinkkejä leivonnaisten pakastamiseen

Kaulittavalla massalla kuorruttaminen

Suosituimmat reseptit

Chocolate Chip Cookies
5668 tähteä

Maailman paras mutakakku
2833 tähteä

Mokkapalat
2571 tähteä

Brookies
1831 tähteä

Britakakku
1531 tähteä

Kinuskiyhteisö

Liity kinuskiksi

Käyttöehdot ja säännöt

Rekisteriseloste

Tietosuojalauseke

Kinuskileipomoiden käyttöohje

Yleistä

Esittely- ja yhteystiedot

Toiveet ja palaute

Palaute vaniljamassasta

Yksityisyysasetukset

Tilaa uutiskirje

Liity listalle

Sosiaalinen media

Verkkokauppa