Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
VerkkokauppaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 

Marmoroidut konvehdit

17.12.2008

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2008/12/marmoroidut_konvehdit.jpg

Avainsanat

Valkosuklaa

Ainesosat

Suklaa

Kategoriat

Helpot ja nopeatKonvehdit ja makeisetYstävänpäivä

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Tykkäsitkö?

Kirjaudu sisään arvostellaksesi reseptin.
(2)

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Tulosta

Jaa

undefined

Ainekset

kappaletta

maitosuklaata

tummaa suklaata

valkosuklaata

suklaavärejä

Tarvikkeet

suklaamuotit   

undefined

Ainekset

kappaletta

maitosuklaata

tummaa suklaata

valkosuklaata

suklaavärejä

Tarvikkeet

suklaamuotit   

Ohje

Piilota kuvat

Sulata ja temperoi kahta eriväristä suklaata suunnilleen saman verran.

Laita suklaat samaan astiaan ja sekoita niitä jonkin verran toisiinsa.

Lusikoi muotteihin. Heiluta konvehtivuokaa kovaa alustaa vasten, jotta suklaan pinta tasoittuu ja ilmakuplat hajoavat.

Koveta jääkaapissa.

Kumoa konvehtivuoka leivinpaperin päälle ja kopsauta konvehdit irti muoteista.

Kaunis marmoripinta tulee parhaiten esiin pinta-alaltaan isommissa konvehdeissa. Tässä käytössä jättikokoiset sydänmuotit. Sydämen koko on n. 4 x 5 cm, joten yksi muotti vastaa paria normaalikokoista konvehtia.

Yksi onnistunut makuyhdistelmä marmoroiduissa konvehdeissa on makea valkosuklaa yhdessä happamamman tumman suklaan kanssa. Myös keskinäinen sävyero on riittävän voimakas.

Valkosuklaata värjäämälläkin syntyisi hauskoja konvehteja. Tällöin toinen suklaa voisi olla edelleen tumma suklaa tai sitten konvehti voisi olla kokonaan valkosuklaata, mutta toinen puolikas värjätty vaikka siniseksi tai vaaleanpunaiseksi.

Jokaisesta konvehdista tulee oma yksilönsä.

 

Uusimmat reseptit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/06/raparperi-kinuskikakku-resepti.jpgRaparperi-kinuskikakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_vaaleanpunainen-lohikakku-resepti_400x400.jpgVaaleanpunainen lohivoileipäkakku
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_voileipakakun-pohja-resepti_400x400.jpgVoileipäkakun pohja
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_gluteenittomat-kauraruudut-resepti_400x400.jpgGluteenittomat nougat-ruudut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_juhlava-kinkkupiirakka-resepti_400x400.jpgJuhlava kinkkupiirakka
13
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_vaaleanpunainen-domino-keksikakku-resepti-1_400x400.jpgVaaleanpunainen Domino-keksikakku
5
 

Kinuskikissan verkkokauppa

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/WM-PJEL.jpegPinjatathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/05/6ED925DD-5145-4D50-B822-5EB5F87F5939.jpegKinuskikissan kirjathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/08/TNP26.jpegKaveripussit ja muut juhlatarvikkeethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/03-0-0095.jpegWiltonin shottilasivuokahttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/02/TSP109381.jpegTyöskentelyalustathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/08/irtopohjavuoka-23x76-cm-anodisoitu-alumiini_c489f0a6-91d3-4358-8817-9f28e5ebf180.webpIrtopohjavuoat
Näytä lisää

Kommentit (18)

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi!

Kinuskiemo
5.2.2013 15:43

KARKKI91:
Voi pakastaa, mutta jos konvehteja ei temperoi (tai ei ole varma sen onnistumisesta), ei konvehteja kannata pitää huoneenlämmössä. Ne voivat muuttua liian pehmeiksi. Suoraan jääkaapista pöytään on varminta.

karkki91
2.2.2013 23:00

Minun pitäisi tehdä suklaakonvehteja eräisiin juhliin, jotka on n. 3 vkon päästä. Voiko konvehdit tehdä etukäteen ja pakastaa ja ottaa sitten hyvissä ajoin huoneenlämpöön sulamaan?

Kinuskiemo
15.11.2012 20:28

CABALLO:
Kinuskikissalla ei ole kokemusta annostelupulloista, joten kannattaa tiedustella Confetista. Suklaan värjäys onnistuu, kun suklaa on sulaa. Sitä jäähdytellessä ja sekoitellessa värin voi samalla sekoittaa joukkoon.

Caballo
13.11.2012 20:53

Hei, olin ajatellut tehdä jouluksi konvehteja, ja nyt vielä mietityttää tämä temperointi.

Siis pitääkö temperoitu suklaa käyttää heti? Eli siis haittaako, jos suklaan lämpötila laskee kolmannen vaiheen lämpötilasta ennen muottiin pistämistä? Mietin myös noita Confetin Wiltonin annostelupulloja (http://www.confetti.fi/epages/Confetti.sf/sec7874f8daf8/?ObjectPath=/Shops/Confetti/Products/1904-1166), ja kun tuolla sanovat, että suklaan vois sulattaa siinä, niin tarkoittaako se siis samalla sitä, että suklaa temperoidaan pullossa?

Niin ja vielä tuli mieleen, että missä vaiheessa kannattaa värjätä suklaa (jos värjää)?

Kiitos ihanista sivuista! On muutamaa reseptiä tullu kokeiltua, ja hyvin ovat onnistuneet. 🙂

Kinuskikissa
17.8.2012 09:57

siili7: temperoitu suklaa tosiaan säilyy huoneenlämmössä. Se on kätevä juttu varsinkin, jos antaa suklaakonvehteja lahjaksi. Myös säilyvyys ja suutuntuma ovat parempia. Itse olen käyttänyt kaupan suklaita, mutta huomannut, että niillä temperoinnin onnistuminen on epävarmempaa. Mieluiten kunnon suklaata, jotta vaivannäkö ei mene hukkaan. Kannattaa kysellä näitä erikoissuklaita vaikkapa leivontatarvikeliikkeistä tai suklaapuodeista.

 

siili7
10.8.2012 19:21

jolla* 😀 Anteeksi virhe!

siili7
10.8.2012 19:17

Mitäs suklaata sä käytät näihin kaikkiin konvehteihin? Kun kaikki mainostavat, että perus kauppojen suklaalla ei tule yhtä hyvää tulosta kuin jollain erikoisemmalla. Niin mikäs se erikoinen suklaa sitten on, olla valmistuu herkku konvehdit? Ja siis oliko sillälailla, että kun suklaan temperoi, sitä voi säilyttää huoneen lämmössä? Kiitos todella paljon, jos vastaat! 🙂

Herkkuilija
2.4.2012 13:52

Nuo ovat superkauniita! Ovat varmasti upean näköistä ja -makuista tarjottavaa

Auli
15.4.2010 20:44

Oho, huomasin vasta, että olitkin vastannut jo Nadalle!

Auli
15.4.2010 20:43

Aivan ihastuttavia konvehteja, täytyy itsekkin kokeilla!:) Saanko kysyä, mistä olet ostanut sydänkonvehtivuoat? PS. olisi kiva, jos voisit vastata blogiini:)

Näytä lisää

Kinuskigalleria (0)

Oletko leiponut tällä ohjeella? Kirjaudu sisään lisätäksesi kuva!

Ei galleriakuvia.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Tärppilista

Mittayksiköt ja muunnokset

Vuokien muunnostaulukot

Erikokoisten kakkujen riittävyys

Vinkkejä erityisruokavalioihin

Säilyvyysopas

Vinkkejä leivonnaisten pakastamiseen

Kaulittavalla massalla kuorruttaminen

Suosituimmat reseptit

Chocolate Chip Cookies
5668 tähteä

Maailman paras mutakakku
2833 tähteä

Mokkapalat
2571 tähteä

Brookies
1831 tähteä

Britakakku
1531 tähteä

Kinuskiyhteisö

Liity kinuskiksi

Käyttöehdot ja säännöt

Rekisteriseloste

Tietosuojalauseke

Kinuskileipomoiden käyttöohje

Yleistä

Esittely- ja yhteystiedot

Toiveet ja palaute

Palaute vaniljamassasta

Yksityisyysasetukset

Tilaa uutiskirje

Liity listalle

Sosiaalinen media

Verkkokauppa