26.08.2009   63 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä
Erityisruokavaliot: -

Marjoilla kuorrutettu valkosuklaakakku


valkosuklaa herukkakakku1valkosuklaa herukkakakku2

Valkosuklaajuustokakku on aikas ihanan makeaa herkkua. :) Pidän tärkeänä, että valkosuklaa maistuu täytteessä reilusti. Koska suklaa on kakun pääelementti, kannattaa panostaa suklaan laatuun. Hyvä suklaa ei välttämättä ole kallista. Kuten blogissani olen aiemminkin suitsuttanut, Lidlin De Luxe -valkosuklaa on loistavaa. Laivalta on tullut myös hamstrattua Nestlén valkosuklaata. 400 g:n levy on sopiva koko himoleipurille ja maussa ollaan jo lähellä kaihoamaani Galak-suklaata.

Valkosuklaakakkuun voi helposti soveltaa monenlaisia marjoja. Mansikoita, mustikoita, vadelmia tai herukoita ei kannata sokeroida, jotta täytteen pehmeä makeus pääsee oikeuksiinsa raikkaiden marjojen rinnalla. Happamiin marjoihin, kuten puolukoihin tai karpaloihin, voi toki lisätä hieman makeutta. Marjat voi latoa kakun päälle sellaisenaan tai ne voi soseuttaa ja tehdä kiilteen liivatteesta. Herukoista ei tule välttämättä yhtä kaunis kiille, sen sijaan mustikat ja mansikat soseutuvat kauniin sileäksi. Kokonaiset marjat tipahtelevat helposti kakun päältä, mutta siirtokuva-arkkeja hyödyntämällä voi kakun ympärille muodostaa reunat ja päällisen täyttää runsaaksi marjakeoksi. Arkkien käyttäminen on helppoa ja malleja erilaisia. Tähän valitsin viinimarja-aiheisen kuvion ja reunuksen tein tietenkin valkosuklaasta.

Vinkki: valkosuklaan tilalla käy myös maito- tai tumma suklaa. Koristele kauden marjoilla tai kermapursotuksin.



Pohja:
180 g kaurakeksejä
75 g voita tai margariinia

Täyte:
5 liivatetta
3 dl kuohukermaa
200 g ranskankermaa
2 valkuaista
250 g valkosuklaata
½ dl vettä

Päälle:
½ - 1 litraa herukoita
TAI
3 dl marjasosetta (mustikka/mansikka)
2 ½ liivatetta

Koristeet:
100 g valkosuklaata
1 siirtokuva-arkki
pitsirullat valkosuklaasta


Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit kaulimella tai tehosekoittimella ja yhdistä ne voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle. Tarkemmat ohjeet kuvineen löydät keksipohjaohjeesta.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon ranskankerma. Vaahdota valkuaiset ja lisää seokseen. Paloittele valkosuklaa ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Lisää suklaasula täytteeseen. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatelehdet. Sekoita täytteeseen. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia.

Mikäli valmistat kiilteen, anna liivatteiden liota kylmässä vedessä ja soseuta marjat. Kuumenna ½ dl marjasoseesta ja sulata siihen liivatteet. Yhdistä lopun marjasoseen kanssa. Varmista, että seos on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi ennen kuin kaadat kakun päälle. Hyydytä jääkaapissa ja irrota kakku sitten vuoasta.

Leikkaa siirtokuva-arkista kaksi pitkää suikaletta, joiden leveys on noin 1 cm enemmän kuin kakun korkeus. Näin kakun päälle tulee 1 cm korkea reuna, jonka sisäpuolelle voi kasata marjoja. Mikäli teit kakkuun kiilteen, voit toki valita reunuksen korkeuden makusi mukaan. Teippaa suikaleet yhteen ja leikkaa pituus kakun ympärysmittaan sopivaksi, apuna mittaamisessa voi käyttää vuoan sisäreunaa.

Sulata valkosuklaa ja levitä sitä pitkällä lastalla, esim. palettiveitsellä, arkkisuikaleen päälle. Suklaata tulee olla peittävä kerros (n. 1 mm) niin, ettei kuva kuulla alta. Liian ohut suklaakerros voi johtaa halkeiluun, kun siirtokuva-arkin muovi myöhemmin irrotetaan. Liian paksukaan kerros ei kuitenkaan saa olla, jotta kakku on helppo leikata.

valkosuklaa_herukkakakku_1 valkosuklaa_herukkakakku_2

Ota suikaleen kummastakin päästä kiinni ja pidä suikale suoraksi pingottuneena samalla, kun nostat sen pöydästä. Kohdista suikaleen keskiosa kakkuun kiinni ja paina siitä kumpikin puoli vuorollaan reunaa vasten. Kohdistamisessa on hyötyä, jos voit ottaa toisen henkilön avuksi. Siirrä kakku tämän jälkeen jääkaappiin ja pidä siellä, kunnes suklaa on jähmettynyt kovaksi - vaikka seuraavaan päivään.

Tartu muovin reunasta kiinni ja vedä muovi irti suklaasta.

valkosuklaa_herukkakakku_3 valkosuklaa_herukkakakku_4

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
13 tassutusta

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!


Kumppanit

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentteja, jotka ilahduttivat, hyödyttivät tai herättivät keskustelua.
viikon-kommentoija-mervi

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Haamumetsän suklaakakku
    Suvi Syrjänen: Hei! En voi käyttää soijavispiä. Mahtaisikohan kookoskerma toimia tilalla?
  • Bataatti Skagen
    soja: onko tämä ohje miten reilulla kädellä laadittu? teen näitä alkupaloiksi rapujuhliin, jonne tulee 12 vierasta, joten riittääkö yksi annos vai…
  • Kinuskitäyte
    soja: Mrs Baker: kyllä tämä kestää ilman kreemiäkin, jos et kovin paksua kerrosta laita. Liivatteen lisääminenhän siinä tekohetkellä (oman kokemuksen mukaan)…
  • Macaronit kolmella täytteellä
    Satu: Ajattelisin että se onkin paras vaihtoehto mutta kun ohjelmaa riittää kovastikkin ennen konfirmaation alkua! Saas nähdä kuinka käy. Näiden tekeminen…
  • Rapukakku
    mari-johanna: Liisukka: Miltä kuulostaisi tuo Kinuskikissan pieni helppo tekoinen ruusu, joka on tuossa sivun reunassakin tuon leivokset päällä. Niitähän voi tehdä…

Kumppanit