26.08.2009   63 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kes√§
Erityisruokavaliot: -

Marjoilla kuorrutettu valkosuklaakakku


valkosuklaa herukkakakku1valkosuklaa herukkakakku2

Valkosuklaajuustokakku on aikas ihanan makeaa herkkua. ūüôā Pid√§n t√§rke√§n√§, ett√§ valkosuklaa maistuu t√§ytteess√§ reilusti. Koska suklaa on kakun p√§√§elementti, kannattaa panostaa suklaan laatuun. Hyv√§ suklaa ei v√§ltt√§m√§tt√§ ole kallista. Kuten blogissani olen aiemminkin suitsuttanut, Lidlin De Luxe -valkosuklaa on loistavaa. Laivalta on tullut my√∂s hamstrattua Nestl√©n valkosuklaata. 400 g:n levy on sopiva koko himoleipurille ja maussa ollaan jo l√§hell√§ kaihoamaani Galak-suklaata.

Valkosuklaakakkuun voi helposti soveltaa monenlaisia marjoja. Mansikoita, mustikoita, vadelmia tai herukoita ei kannata sokeroida, jotta täytteen pehmeä makeus pääsee oikeuksiinsa raikkaiden marjojen rinnalla. Happamiin marjoihin, kuten puolukoihin tai karpaloihin, voi toki lisätä hieman makeutta. Marjat voi latoa kakun päälle sellaisenaan tai ne voi soseuttaa ja tehdä kiilteen liivatteesta. Herukoista ei tule välttämättä yhtä kaunis kiille, sen sijaan mustikat ja mansikat soseutuvat kauniin sileäksi. Kokonaiset marjat tipahtelevat helposti kakun päältä, mutta siirtokuva-arkkeja hyödyntämällä voi kakun ympärille muodostaa reunat ja päällisen täyttää runsaaksi marjakeoksi. Arkkien käyttäminen on helppoa ja malleja erilaisia. Tähän valitsin viinimarja-aiheisen kuvion ja reunuksen tein tietenkin valkosuklaasta.

Vinkki: valkosuklaan tilalla käy myös maito- tai tumma suklaa. Koristele kauden marjoilla tai kermapursotuksin.



Pohja:
180 g kaurakeksejä
75 g voita tai margariinia

Täyte:
5 liivatetta
3 dl kuohukermaa
200 g ranskankermaa
2 valkuaista
250 g valkosuklaata
¬Ĺ dl vett√§

Päälle:
¬Ĺ - 1 litraa herukoita
TAI
3 dl marjasosetta (mustikka/mansikka)
2 ¬Ĺ liivatetta

Koristeet:
100 g valkosuklaata
1 siirtokuva-arkki
pitsirullat valkosuklaasta


Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit kaulimella tai tehosekoittimella ja yhdistä ne voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle. Tarkemmat ohjeet kuvineen löydät keksipohjaohjeesta.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon ranskankerma. Vaahdota valkuaiset ja lisää seokseen. Paloittele valkosuklaa ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Lisää suklaasula täytteeseen. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatelehdet. Sekoita täytteeseen. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia.

Mik√§li valmistat kiilteen, anna liivatteiden liota kylm√§ss√§ vedess√§ ja soseuta marjat. Kuumenna ¬Ĺ dl marjasoseesta ja sulata siihen liivatteet. Yhdist√§ lopun marjasoseen kanssa. Varmista, ett√§ seos on j√§√§htynyt huoneenl√§mp√∂iseksi ennen kuin kaadat kakun p√§√§lle. Hyydyt√§ j√§√§kaapissa ja irrota kakku sitten vuoasta.

Leikkaa siirtokuva-arkista kaksi pitkää suikaletta, joiden leveys on noin 1 cm enemmän kuin kakun korkeus. Näin kakun päälle tulee 1 cm korkea reuna, jonka sisäpuolelle voi kasata marjoja. Mikäli teit kakkuun kiilteen, voit toki valita reunuksen korkeuden makusi mukaan. Teippaa suikaleet yhteen ja leikkaa pituus kakun ympärysmittaan sopivaksi, apuna mittaamisessa voi käyttää vuoan sisäreunaa.

Sulata valkosuklaa ja levitä sitä pitkällä lastalla, esim. palettiveitsellä, arkkisuikaleen päälle. Suklaata tulee olla peittävä kerros (n. 1 mm) niin, ettei kuva kuulla alta. Liian ohut suklaakerros voi johtaa halkeiluun, kun siirtokuva-arkin muovi myöhemmin irrotetaan. Liian paksukaan kerros ei kuitenkaan saa olla, jotta kakku on helppo leikata.

valkosuklaa_herukkakakku_1 valkosuklaa_herukkakakku_2

Ota suikaleen kummastakin päästä kiinni ja pidä suikale suoraksi pingottuneena samalla, kun nostat sen pöydästä. Kohdista suikaleen keskiosa kakkuun kiinni ja paina siitä kumpikin puoli vuorollaan reunaa vasten. Kohdistamisessa on hyötyä, jos voit ottaa toisen henkilön avuksi. Siirrä kakku tämän jälkeen jääkaappiin ja pidä siellä, kunnes suklaa on jähmettynyt kovaksi - vaikka seuraavaan päivään.

Tartu muovin reunasta kiinni ja vedä muovi irti suklaasta.

valkosuklaa_herukkakakku_3 valkosuklaa_herukkakakku_4

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
13 tassutusta

Kinuskikumppani

11376_SS_Kinuskik_Fariinimarengit_iso

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
MARI N.

"En ollu ikinä tehny ennen
tuulihattuja ja seurasin ihan
prikulleen tätä ohjetta.
Niistä tuli ihan
täydellisiä."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100
kinuskikissa-tammi-helmi-2017

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Hiiht√§j√§n marenkirulla
    Kissa-muori: Tämä oli todella hyvää! Ihanan raikkaan marjainen. Laitoin mustaherukoita,mustikoita ja vadelmia. Kiitos ihanasta reseptistä!
  • Kinuskikissan helpot suosikit
    mari-johanna: Nyt pisti pahan... Vai pistik√∂? mieheni selaili Kinuskikissan kirjoja t√§ss√§ p√§iv√§n√§ muutamana ja esitti toiveen, ett√§ t√§m√§n kirjan kissanminttukakun h√§n…
  • Vaahtokakku
    Niina Karppinen: Kotileipuri, minulla oli umpivuoka ja tuli hyytel√∂kerros. Mutta voisin uskoa ett√§ valkuaisvaahto ehk√§ j√§i liian l√∂ys√§ksi. Hyytel√∂ maistui aavistuksen kananmunalle.…
  • Vaahtokakku
    kotileipuri: Tulenpa itsekin kommentoimaan oman kokemukseni kakusta. Eli minulla tuli my√∂s kakun pohjalle sellainen hyytel√∂m√§inen kerrostuma, muuten kakku aivan ihana! :)…
  • Chocolate Chip Cookies
    Katjuska31: Todella hyvi√§ keksej√§ jotka saivat paljon kehuja.N√§it√§ teen toistekinūüėä.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
punnitse-ja-saasta