24.08.2014   34 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä,  Leivokset,  Raakaleivonnaiset
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton

Marjaisat raakaleivokset


marjaisa-raakakakku

Raakakakkua ei kannata leipoa vain maun ja helppotekoisuuden vuoksi – se soveltuu luonnostaan useimpiin erityisruokavalioihin.

Vinkit:

  • Leivokset voi yhtä hyvin tarjoilla kakkuna. Tässä vuokana on käytetty leipävuokaa, jonka pohjan pinta-ala on noin 9 x 25 cm. Jos haluat tehdä kakun tavalliseen pyöreään irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm) tuplaa ainesten määrät.
  • Pähkinät ja mantelit on suositeltavaa liottaa runsaassa vedessä ennen käyttöä. Liotus parantaa rakennetta, tehostaa terveysvaikutuksia ja tekee rakenteesta pehmeämmän. Liota mielellään ainakin muutama tunti tai yön yli.

12 palaa

Pohja:
1 ½ dl kuorittuja manteleita
10 taatelia
½ dl raakakaakaojauhetta
½ dl neitsytkookosöljyä

Täyte:
3 dl cashewpähkinöitä
1 dl agavesiirappia
1 ½ dl neitsytkookosöljyä
1 tl vaniljauutetta/aromia
300 g tuoreita tai pakastemarjoja (tässä 200 g vadelmia, 100 g mustikoita)

Koristelu:
tuoreita marjoja
kaakaonibsejä
sitruunamelissaa


Vuoraa pieni leipä- tai reunallinen uunivuoka (9 x 25 cm) tuorekelmulla. Jos tarkoituksesi on tarjoilla leivonnainen kakkuna, laita pohjalle lisäksi leivinpaperinpala, joka helpottaa kelmun päältä siirtämistä.

Hienonna liotetut mantelit tehosekoittimessa. Lisää loput pohja-ainekset ja pyöräytä tasaiseksi massaksi. (Ulkonäkö muistuttaa dominokeksipohjaa, mutta maku on täyteläisempi ja hieman makeampi.)

marjaisa-raakakakku-vaihe marjaisa-raakakakku-vaihe-2

Painele seos vuoan pohjalle. Voit käyttää levittämisessä apuna sormia, sillä seos on rakenteeltaan hieman taikinamaista.

marjaisa-raakakakku-vaihe-3

Hienonna liotetut cashewpähkinät tehosekoittimessa. Lisää siirappi, kookosöljy ja vaniljauute. Anna käydä hyvän aikaa, kunnes seos on aivan tasaista ja hienoa. (Tässä vaiheessa hieman toffeemainen väri ja makuvivahde!) Lisää marjat ja pyöräytä sileäksi.

marjaisa-raakakakku-vaihe-4 marjaisa-raakakakku-vaihe-5

Kaada täyte vuokaan. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle tai leikkaa paloiksi.

marjaisa-raakakakku-vaihe-6 marjaisa-raakakakku-vaihe-7

Koristele tuoreilla marjoilla, kaakaonibseillä ja yrteillä.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
29 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskiyhteisön joulukalenteri

  • 15

Kurkkaa aiemmat luukut »

Toivepuodin joulukuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuodin joulukuun arvonnassa palkintona inspiroiva seinäkalenteri resepteineen.

Kehittele resepti Kinuskikissalle

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit