27.07.2015   8 kommenttia Kategoria: Kesä,  Leivokset
Erityisruokavaliot: -

Marjaisat marvelous-leivokset


mansikka-marvelous

Merveilleux eli tuttavallisemmin Marvelous on perinteikäs ranskalainen marenkileivos. Kinuskikissan kesäinen muunnelma sisältää tuoreista marjoista tehtyä pursotettavaa vaahtoa. Marengit voi tehdä viikkojakin etukäteen, joten niitä voi ottaa vaikka mökille mukaan, mikäli uunia ei ole käytettävissä. Säilytä huoneenlämmössä muovipussin sisällä.

12-14 kappaletta

Marenkikiekot:
3 valkuaista
ripaus suolaa
1 ½ dl (erikoishienoa) sokeria
1 ½ tl vaniljasokeria

Marjatäyte:
500 g tuoreita tai pakastemarjoja (esimerkiksi mansikoita tai mustikoita)
4 dl vispikermaa
(sokeria happamien marjojen kanssa)
1 dl vaniljakreemijauhetta

Koristelu:
150 g mantelilastuja
mansikoita
tomusokeria


Peitä kaksi peltiä leivinpaperilla. Sivele leivinpaperille kevyesti ruokaöljyä.

Laita valkuaiset ja suola kulhoon. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun voit kääntää kulhon ylösalaisin ilman, että vaahto putoaa. Lisää joukkoon sokerit pienissä erissä rauhallisesti vatkaten.

mansikka-marvelous-vaihe

Laita valkuaisvaahto isoon pakastus- tai pursotuspussiin ja leikkaa päähän aukko. Pursota leivinpapereiden päälle noin 24 marenkikiekkoa (halkaisija 5 cm). Paista kiertoilmauunissa 100 asteessa noin 1 ½ tuntia. Anna marenkien jäähtyä ja irrota sitten varoen leivinpaperista.

mansikka-marvelous-vaihe-2 mansikka-marvelous-vaihe-3

Soseuta marjat. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää kermavaahtoon marjasose ja vaniljakreemijauhe. Laita täyte pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla. Pursota täytettä marenkikiekon päälle. Paina toinen marenki kanneksi (sileä puoli ylöspäin). Pursota täytettä myös reunoille ja levitä lastalla tasaiseksi.

mansikka-marvelous-vaihe-4 mansikka-marvelous-vaihe-5

Kierittele reunat mantelilastuissa. Pursota päälle täytettä ja koristele kokonaisilla mansikoilla. Siivilöi päälle tomusokeria.

mansikka-marvelous-vaihe-6 mansikka-marvelous-vaihe-7

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
20 tassutusta

Kinuskikumppani

Viikon kommentti

Tämän Kinuskin kommentti ilahdutti, hyödytti ja herätti keskustelua.
Kiitos eifer!
Ratkaisit kekseliäästi vuokaongelman,
kun piti saada korkea ja kapea kakku.
Valkosuklaaputouskakun vuokana
toimi onnistuneesti kattila.
Vinkiksi muillekin!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Lakritsaiset keksileivokset
    Sannikas: Korvasin rahkan sitruunatuorejuustolla kun en itse välitä rahkasta. Kuorutteeseen lisäsin reilusti lakritsikastiketta. Jätin myös kookoshiutaleet pois. Hyviä tuli, tosin olivat…
  • Vappumunkit ja -rinkilät
    mari-johanna: Nam ja Maiskis! :) Pakko oli tulla lisäämään, että illalla sitten paistoimme munkit maidottomina kauramaitoon ja sunnuntai maidotonta…
  • Vappumunkit ja -rinkilät
    mari-johanna: Liiana: Hyvä huomio! :) Meillä on itselläkin tarkoitus tänään vielä paistaa munkkeja juuri tällä ohjeella ja maidottomana. Eli maidottomaan versioon…
  • Valkosuklaaputouskakku
    puuris: Voi harmi! Miten on hoksannut tuota selvittää? Hmm... Pitää pohtia miten tässä menettelisi. Kiitos avusta! :)
  • Tippaleivät
    Suolahuisku: Hyvin tuntuu onnistuvan. Heitin jauhoseoksen sekaan psylliumia, joten nestettä meni taikinaan sitten tuplaten tai enemmänkin. Mutta hyviä tulee! Iloista vappua!

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100