18.01.2017   6 kommenttia Kategoria: Makuja maailmalta,  Muuta makeaa,  Täytteet,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Vegaaninen

Maapähkinävoi


maapahkinavoi

Maapähkinävoin nimi on sikäli harhaanjohtava, että voin kanssa sillä ei ole mitään tekemistä, vaan kyseessä on lähes yksinomaan pähkinöistä koostuva tahna. Sokeri ja suolakin ovat vapaaehtoisia lisiä. Klassinen tapa herkutella maapähkinävoilla on sipaista sitä paahtoleivän, omenaviipaleen, letun tai riisikakun päälle. Sitä voi käyttää myös puurossa, smoothiessa, makeisissa, taikinoissa tai jäätelössä. Maapähkinävoi sisältää paljon energiaa, mutta myös runsaasti proteiinia ja hyviä rasvoja.

Maapähkinävoin herkullinen aromi syntyy paahdettaessa maapähkinät uunissa. Paahtaminen on muutenkin minulle suosikkitapa nauttia pähkinöitä, sillä uunissa maku ja rakenne muuttuvat edukseen. Paahtaminen saa myös kuoren irtoamaan helpommin. Reseptin lopusta löydät videon, jossa näytetään valmistus vaihe vaiheelta – myös kuorien imurointi pähkinöiden seasta.

Kokeile valmistaa pähkinävoita myös hasselpähkinöistä ja sekoittaa joukkoon suklaata, niin saat Nutellan tapaista levitettä. 🙂

Vinkki: Halutessasi voit jättää siirapin/hunajan pois.

4 dl valmista maapähkinävoita

Ainekset:
7 dl (475 g) Meira maapähkinöitä
1 rkl öljyä
1 rkl agavesiirappia, vaahterasiirappia tai hunajaa
½ tl Meira suolaa


Levitä maapähkinät pellille leivinpaperin päälle siten, että pähkinät eivät ole päällekkäin. Paahda 200 asteessa noin 8 minuuttia, kunnes kuori on muuttunut tummemmaksi. Anna pähkinöiden jäähtyä. Laita pähkinöitä pari kourallista kerrallaan pakastuspussin sisään ja hiero pussia käsissäsi, jotta kuoret irtoavat.

Leikkaa saksilla ison, puhtaan ja kuivan muovipullon puoliväliin vaakasuuntainen viilto, jätä kuitenkin muutaman sentin ehjä kaistale. Laita noin puolet pähkinöistä (3 ½ dl) kerrallaan pullon sisään. Pidä pullon ylä- ja alaosaa kädellä paikallaan ja imuroi kuoret pullon suuaukon kautta. Ravistele pulloa välillä ja tarvittaessa kaada päällimmäiset pähkinät pois, jotta saat alla olevatkin puhdistettua.

Laita pähkinät tehosekoittimeen. Hienonna pieneksi murskaksi ja lisää sitten öljy, siirappa/hunaja ja suola. Kääntele seosta välillä, jotta saat myös reunoille ja pohjaan jäävän tahnan sekoittumaan. Jatka noin 5 minuuttia, kunnes tahna on aivan sileää.

Kaada tahna puhtaaseen lasipurkkiin. Maapähkinävoi säilyy useita viikkoja jääkaapissa.

Yhteistyössä Meira

meira-logo

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
31 tassutusta

Kinuskikumppani

Viikon kommentti

Tämän Kinuskin kommentti ilahdutti, hyödytti ja herätti keskustelua.
Kiitos eifer!
Ratkaisit kekseliäästi vuokaongelman,
kun piti saada korkea ja kapea kakku.
Valkosuklaaputouskakun vuokana
toimi onnistuneesti kattila.
Vinkiksi muillekin!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Tippaleivät
    Suolahuisku: Hyvin tuntuu onnistuvan. Heitin jauhoseoksen sekaan psylliumia, joten nestettä meni taikinaan sitten tuplaten tai enemmänkin. Mutta hyviä tulee! Iloista vappua!
  • Vappumunkit ja -rinkilät
    Liiana: Kiinnitin huomiota siihen että ohjeessa sanotaan että saa maidottonan korvaamalla maito esim. Simalla. Reseptissä kuitenkin on voita jossa on maitoa…
  • Tippaleivät
    Jaana Katriina Asikainen: Tein elämäni ensimmäiset tippaleivät ja gluteinittomina.Käytin kahta leipäjauho sekoitusta ja nesteenä simaa. Onnistuivat hyvin. En muutenkaan ole rasvapaistanut mitään. Kannattaa…
  • Keikautettu Cheese Cake
    pellavapaita: Holvaus Marsu; kiitokset. Ja onpa sinulla hauska nimimerkki! Tulee mieleen lapsuus, jolloin äiti toisinaan saattoi sanoa, ettei jotain saa "holvata…
  • Tippaleivät
    mari-johanna: Teemu: Yleensä leivonnaisten vaihto gluteenittomiksi onnistuu varsin mallikkaasti vain jauhoja vaihtamalla. Itse en ole tipaleipiä koskaan gluteenittomina kokeillut, mutta…

Kumppanit

suomi100