Kategoria: Voileipäkakut 13.04.2008   119 kommenttia

Lohivoileipäkakku


16 hengelle


12 isoa vehnäpaahtoleipäviipaletta
12 isoa ruispaahtoleipäviipaletta

Täyte:

400 g lämminsavulohta (nahkoineen ennen kalan “putsaamista” n. 600 g)

250 g kylmäsavulohta
3 rkl sitruunamehua
2 nippua tilliä
400 g ranskankermaa
600 g ruohosipulituorejuustoa
yht. ½ tl musta- ja valkopippuria

Kostutus:
2 ½ dl maitoa tai sitruunavettä

Koristelu:

400 g maustamatonta tuorejuustoa (ohennettuna maidolla tai ranskankermalla)
1 ruukku salaattia
1 kurkku
100 g kylmäsavulohta


Leikkaa lämmin- ja kylmäsavulohi pieniksi paloiksi. Purista sitruunamehu. Hienonna tilli. Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois.

Sekoita keskenään ranskankerma ja tuorejuusto. Vatkaa kuohkeaksi (n. 5 min). Sekoita joukkoon kylmäsavulohi, sitruunamehu, tillisilppu ja pippurit.

Laita tarjoiluvadille tiiviisti vierekkäin kuusi palaa ruispaahtoleipää, kaksi vierekkäin ja kolme peräkkäin. Kostuta maidolla/sitruunavedellä. Levitä päälle 1/3 täytettä. Ripottele täytteen päälle 1/3 lämminsavulohesta. Lado päälle vehnäpaahtoleipäviipaleet ja kostuta. Laita väliin jälleen täytettä ja lämminsavulohta. Lado täytteen päälle toiset ruispaahtoleivät, kostuta ja toimi täytteen kanssa kuten edellä on kuvattu. Laita voileipäkakun kanneksi vielä vehnäpaahtoleivät ja kostuta.

Peitä voileipäkakku kelmulla. Laita päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta ja tuorejuustorasia ja nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.

Levitä pinnalle maidolla tai ranskankermalla ohennettua tuorejuustoa. Koristele esimerkiksi jääsalaatilla, kylmäsavulohella, kurkkukuvioilla ja pursotuksin.

00aa1.JPG

lohivoileipakakku_vaihe1.JPG lohivoileipakakku_vaihe2.JPG

lohivoileipakakku_vaihe3.JPG lohivoileipakakku_vaihe4.JPG

lohivoileipakakku_vaihe5.JPG lohivoileipakakku_vaihe7.JPG

lohivoileipakakku_vaihe8.JPG lohivoileipakakku_vaihe9.JPG

lohivoileipakakku_vaihe11.JPG lohivoileipakakku_vaihe12.JPG

lohivoileipakakku_vaihe13.JPG lohivoileipakakku_vaihe14.JPG

Jaa yhteisöpalveluissa

Testasitko? Arvostele resepti!

1 tassu2 tassua3 tassua4 tassua5 tassua

51 arvostelua, keskiarvo 4,08 tassua
Loading ... Loading ...