13.04.2008   126 kommenttia Kategoria: Voileipäkakut
Erityisruokavaliot: -

Lohivoileipäkakku


20 hengelle


Pohja:
12 isoa vehnäpaahtoleipäviipaletta
12 isoa ruispaahtoleipäviipaletta

Täyte:
400 g lämminsavulohta (n. 600 g perkaamatonta)
250 g kylmäsavulohta
3 rkl sitruunamehua
2 nippua tilliä
400 g ranskankermaa
600 g ruohosipulituorejuustoa
yht. ½ tl musta- ja valkopippuria

Kostutus:
½ dl sitruunamehua
2 dl vettä

Koristelu:

400 g maustamatonta tuorejuustoa
tilkka maitoa
1 ruukku salaattia
1 kurkku
100 g kylmäsavulohta


Poista lämminsavulohesta nahka ja ruodot. Leikkaa lämmin- ja kylmäsavulohi pieniksi paloiksi. Purista sitruunamehu. Hienonna tilli. Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois.

Sekoita keskenään ranskankerma ja tuorejuusto. Vatkaa kuohkeaksi (n. 5 min). Sekoita joukkoon kylmäsavulohi, sitruunamehu, tillisilppu ja pippurit.

Laita tarjoiluvadille tiiviisti vierekkäin kuusi palaa ruispaahtoleipää, kaksi vierekkäin ja kolme peräkkäin. Kostuta sitruunavedellä. Levitä päälle 1/3 täytettä. Ripottele täytteen päälle 1/3 lämminsavulohesta. Lado päälle vehnäpaahtoleipäviipaleet ja kostuta. Laita väliin jälleen täytettä ja lämminsavulohta. Lado täytteen päälle toiset ruispaahtoleivät, kostuta ja toimi täytteen kanssa kuten edellä on kuvattu. Laita voileipäkakun kanneksi vielä vehnäpaahtoleivät ja kostuta.

Peitä voileipäkakku kelmulla. Laita päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta ja tuorejuustorasia ja nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.

Levitä pinnalle maidolla tai ranskankermalla ohennettua tuorejuustoa. Koristele esimerkiksi jääsalaatilla, kylmäsavulohella, kurkkukuvioilla ja pursotuksin.

00aa1.JPG

lohivoileipakakku_vaihe1.JPG lohivoileipakakku_vaihe2.JPG

lohivoileipakakku_vaihe3.JPG lohivoileipakakku_vaihe4.JPG

lohivoileipakakku_vaihe5.JPG lohivoileipakakku_vaihe7.JPG

lohivoileipakakku_vaihe8.JPG lohivoileipakakku_vaihe9.JPG

lohivoileipakakku_vaihe11.JPG lohivoileipakakku_vaihe12.JPG

lohivoileipakakku_vaihe13.JPG lohivoileipakakku_vaihe14.JPG

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
92 tassutusta

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!


Kumppanit

punnitse-ja-saasta
meira_leivontatuotteet_kevat

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentteja, jotka ilahduttivat, hyödyttivät tai herättivät keskustelua.
viikon-kommentoija-saara

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Kinuski-vadelmatäyte
    Muffintop: Heippa! Ajattelin käyttää tätä täytettä 2krs kerroskakun (teen 1.kertaa) sisällä mutta mietin olisiko parempi käyttää täytettä joka sisältää liivatetta…
  • Toiveet ja kehitysehdotukset
    Kirsi Salokannel: Söin Turussa Ruissalossa todella hyvää lakritsi-valkosuklaajuustokakkua ja nyt jäin miettimään miten se on tehty. Koostumus oli vaalea,mutta lakritsi kyllä maistui…
  • Norjalaiset koulupullat
    mari-johanna: Jenniemilie: Itse en voi sinua auttaa koska minulla on sama vika tällaisten Pullien kanssa. Täyte tursuaa uunissa yli.....…
  • Kinuskikissa suosittelee: hiivaleipä
    mari-johanna: Nippis : Myönnän olevani aloittelija leivän teon saralla,nyt kaksi hiivaleipää tehneenä. Olen ymmärtänyt että mitä kauemmin leipä…
  • Haamumetsän suklaakakku
    mari-johanna: Marjut Nybacka : Kinuskikissa tuossa ohjeessa sanoo käyttäneensä gluteenittomia ja maidottomia diggestivejä. Luultavasti ne ovat siis myös munattomia.…

Kumppanit