13.04.2008   128 kommenttia Kategoria: Voileipäkakut
Erityisruokavaliot: -

Lohivoileipäkakku


20 hengelle


Pohja:
12 isoa vehnäpaahtoleipäviipaletta
12 isoa ruispaahtoleipäviipaletta

Täyte:
400 g lämminsavulohta (n. 600 g perkaamatonta)
250 g kylmäsavulohta
3 rkl sitruunamehua
2 nippua tilliä
400 g ranskankermaa
600 g ruohosipulituorejuustoa
yht. ½ tl musta- ja valkopippuria

Kostutus:
½ dl sitruunamehua
2 dl vettä

Koristelu:

400 g maustamatonta tuorejuustoa
tilkka maitoa
1 ruukku salaattia
1 kurkku
100 g kylmäsavulohta


Poista lämminsavulohesta nahka ja ruodot. Leikkaa lämmin- ja kylmäsavulohi pieniksi paloiksi. Purista sitruunamehu. Hienonna tilli. Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois.

Sekoita keskenään ranskankerma ja tuorejuusto. Vatkaa kuohkeaksi (n. 5 min). Sekoita joukkoon kylmäsavulohi, sitruunamehu, tillisilppu ja pippurit.

Laita tarjoiluvadille tiiviisti vierekkäin kuusi palaa ruispaahtoleipää, kaksi vierekkäin ja kolme peräkkäin. Kostuta sitruunavedellä. Levitä päälle 1/3 täytettä. Ripottele täytteen päälle 1/3 lämminsavulohesta. Lado päälle vehnäpaahtoleipäviipaleet ja kostuta. Laita väliin jälleen täytettä ja lämminsavulohta. Lado täytteen päälle toiset ruispaahtoleivät, kostuta ja toimi täytteen kanssa kuten edellä on kuvattu. Laita voileipäkakun kanneksi vielä vehnäpaahtoleivät ja kostuta.

Peitä voileipäkakku kelmulla. Laita päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta ja tuorejuustorasia ja nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.

Levitä pinnalle maidolla tai ranskankermalla ohennettua tuorejuustoa. Koristele esimerkiksi jääsalaatilla, kylmäsavulohella, kurkkukuvioilla ja pursotuksin.

00aa1.JPG

lohivoileipakakku_vaihe1.JPG lohivoileipakakku_vaihe2.JPG

lohivoileipakakku_vaihe3.JPG lohivoileipakakku_vaihe4.JPG

lohivoileipakakku_vaihe5.JPG lohivoileipakakku_vaihe7.JPG

lohivoileipakakku_vaihe8.JPG lohivoileipakakku_vaihe9.JPG

lohivoileipakakku_vaihe11.JPG lohivoileipakakku_vaihe12.JPG

lohivoileipakakku_vaihe13.JPG lohivoileipakakku_vaihe14.JPG

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
116 tassutusta

Kinuskikumppani

Kts. lisää reseptejä osioista Pääsiäinen » ja Kevät »

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Kiitos Jennikatariina,
että löysit tämän vanhan suklaa-
sitruunakakun
ohjeen: "Aivan ihana
resepti! Kakku aivan sulaa suussa,
eikä ole yhtään liian makea!
Tämä menee ehdottomasti
vakioleipomusten
listalle."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Suklaakreemi
    maris: Jouhanna: minulla on sellainen käsitys, että Kinuskikissan kreemiohjeet (tämä suklaa- + sokeri-, kinuski- ja marenkikreemit) on mitoitettu halkaisijaltaan 24 cm…
  • Värihyrrä
    tikesa: Hei, tämä vaikuttaa helpolle tehdä, ja varmaan hyvää. Mutta millä tämän voisi kuorruttaa ja koristella, jos ei halua käyttää sokerikuorrutetta?…
  • Minikokoiset porkkanamuffinssit - Mini Carrot Cupcakes
    lauranleipomuksia: Luuletko, että kuorrutemassasta saisi pursotettua siistejä kukkamaisia muotoja (kuten tymäkästä peruskermavaahdosta)? Tahtoisin niin tehdä näitä keväisiä ihanuuksia, mutta ideani koristelun/teeman…
  • Suklaakreemi
    Jouhanna: Hei. Riittääkö tuo määrä suklaakreemiä 20cm täytekakun ympärille? :)
  • Lasten välipalakakku
    Karoliina Piironen: Jätti Dr.Oetkerin liivatetelehtiä. Tuo chia kaiketi myös hyydyttää ja puoli desiäkin on verrattain paljon, että puuttuminen voi olla ongelma. Muutoin…

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat