Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
VerkkokauppaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 

Lohimousseleivät

14.3.2011

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/02/lohileivat1.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/02/lohileivat1-300x225.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/02/lohileivat2-300x225.jpg
20 min Helppo 25 kappaletta 13

Ainesosat

KalaTäysjyvä/ruis

Kategoriat

Helpot ja nopeatMuut suolapalat

Tykkäsitkö?

Kirjaudu sisään arvostellaksesi reseptin.
(1)

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Kauppalista

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Jaa

undefined

Lohileivät

Muunna reseptiämukaan.
25KAPPALETTA 25 KAPPALETTA
25 kappaletta

Lohimousse

3 dl kuohukermaa

300 g kylmäsavulohta

1/2 sipulia

1 1/2 dl tillisilppua

2 rkl sitruunamehua

valkopippuria

Tarjoiluun

13 kpl viipaletta täysjyväpaahtoleipää

1 ruukku lehtisalaattia

tilliä

muikunmätiä

undefined

Lohileivät

Muunna reseptiämukaan.
25KAPPALETTA 25 KAPPALETTA
25 kappaletta

Lohimousse

3 dl kuohukermaa

300 g kylmäsavulohta

1/2 sipulia

1 1/2 dl tillisilppua

2 rkl sitruunamehua

valkopippuria

Tarjoiluun

13 kpl viipaletta täysjyväpaahtoleipää

1 ruukku lehtisalaattia

tilliä

muikunmätiä

Ohje

Klikkaa palluraa edetessäsi! Piilota kuvat

MOUSSE.  Vatkaa kerma vaahdoksi.

Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi paloiksi.

Hienonna sipuli ja tilli.

Sekoita täyteainekset keskenään.

VIIMEISTELE LEIVÄT.  Paahda leipäviipaleet.

Leikkaa leivät kahtia kolmion muotoisiksi paloiksi.

Laita leipien päälle salaatinlehti ja reilu nokare lohimoussea.

Koristele tillinoksalla ja muikunmädillä.

 

Uusimmat reseptit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/05/vaaleanpunainen-domino-keksikakku-resepti-1.jpgVaaleanpunainen Domino-keksikakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_vanilja-raparperimuffinssit-resepti_400x400.jpgRaparperi-vaniljamuffinssit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_munkkitassut-resepti-1_400x400.jpgMunkkitassut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_miljonaarin-donitsit-resepti-1_400x400.jpgMiljonäärin donitsit
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_kukkaleivokset-resepti_400x400.jpgKukkaleivokset
12
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_geisha-paasiaiskakku-resepti_400x400.jpgGeisha-pääsiäiskakku
8
 

Kinuskikissan verkkokauppa

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/05/kk-hupparivaalpun-m.jpegKinuskikissan hupparit ja T-paidathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/05/6ED925DD-5145-4D50-B822-5EB5F87F5939.jpegKinuskikissan kirjathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/POP15.jpegEläinjuhlathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/CH24CCC137.pngTalviset muotithttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/0075052.jpegIrtopohjaiset piirakkavuoathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/CDL1605.jpegKakkutuet
Näytä lisää

Kommentit (13)

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi!

Kinuskiemo
11.12.2012 23:09

NELLISI:
Samat ainekset sopisivat katkarapuihinkin. Pippureiksi valko- ja/tai mustapippuria ja sipuliksi ehkä vähän miedompi punasipuli. Kermavaahdon sijasta sopisi myös majoneesin ja creme fraichen/kermaviilin seos.

Nellisi
11.12.2012 15:41

Voisiko korvata kalan katkaravulla? Se ei tietenkään ole ihan yhtä makoisaa, joten vaatii varmaan jotain lisämaustetta?

h-ennna
18.5.2012 12:09

Mousse on aivan taivaallista! 🙂 itse laitan 150g kylmäsavulohta ja 150g graavia. ja vähän smetanaa:)
 

safkaseireeni
22.3.2011 19:01

Aivan ihanat leivät! Oman versioni tein käyttäen kermavaahdon sijasta kermaviiliä ja leiväksi valitsin tumman saaristolaisleivän – paahtoleipä olisi varmaankin ollut se paras koska saaristoleipä osoittautui turhan makeaksi ja peitti lohen makua alleen.

Peukalokämmen
18.3.2011 08:23

Tulee hyvää vaikka käyttäisi Flora Vispiä, olen vastaavalla ohjeella tehnyt monet kerrat, ihanaa myös ruisleivän kanssa!

Taikinatassu
16.3.2011 18:11

Vähälaktoosinen kuohukerma ei ole samalla tavalla makeaa, kuin vähälaktoosinen maito, koska kermassa on kaikenkaikkiaan pilkottavaa laktoosia paljon vähemmän. Mitä enemmän rasvaa, sen vähemmän sokeria.

maiju76
16.3.2011 16:41

Eikös vähälaktoosinen kuohukerma ole vähän makeaa..? Ainakin vispikerma on, joten ei neitipikkumyy niin väärillä jäljillä ollut 😉

neitipikkumyy
16.3.2011 16:20

Kiitos selvennyksestä. En ajatellut asiaa pidemmälle ja sen vuoksi ehkä mieleen tuli esim juuri tuo esillä ollut Flora vispi…

tanska
16.3.2011 09:54

Ei pidä sekoittaa kuohukermaa (puhdasta rasvaista maitotuotetta) ja esim. Floran vispiä, jota makeissa leivonnaisissa voidaan käyttää kuohukerman tavoin. Flora vispin valmistusaineet ovat: rasvaton maito, kasvirasva (osittain kovetettu), kasviöljy, emulgointiaineet (E472b,
E322, E472e), sakeuttamisaine (E1442 tapiokapohjainen), kirnumaitojauhe, sokeri, aromi, 
laktaasientsyymi, stabilointiaine (E407), väri (betakaroteeni) . 
Noiden takia se näyttää lähes kermalta, mutta on valmiiksi maustettu makeaksi, eikä sitä voi käyttää suolaisiin leivonnaisiin.

ilves
16.3.2011 02:06

Neiti 😀
Eihän kuohukerma ole makeaa, siitä tule makea kun lisätään sokeria:)…. Tai ajattelet Flora Vispiä joka on jo ennelataan makea ja vaniljainen?
 

Näytä lisää

Kinuskigalleria (0)

Oletko leiponut tällä ohjeella? Kirjaudu sisään lisätäksesi kuva!

Ei galleriakuvia.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Tärppilista

Mittayksiköt ja muunnokset

Vuokien muunnostaulukot

Erikokoisten kakkujen riittävyys

Vinkkejä erityisruokavalioihin

Säilyvyysopas

Vinkkejä leivonnaisten pakastamiseen

Kaulittavalla massalla kuorruttaminen

Suosituimmat reseptit

Chocolate Chip Cookies
5658 tähteä

Maailman paras mutakakku
2826 tähteä

Mokkapalat
2566 tähteä

Brookies
1819 tähteä

Britakakku
1527 tähteä

Kinuskiyhteisö

Liity kinuskiksi

Käyttöehdot ja säännöt

Rekisteriseloste

Tietosuojalauseke

Kinuskileipomoiden käyttöohje

Yleistä

Esittely- ja yhteystiedot

Toiveet ja palaute

Palaute vaniljamassasta

Yksityisyysasetukset

Tilaa uutiskirje

Liity listalle

Sosiaalinen media

Verkkokauppa