Lihapiirakan resepti on alkujaan Mimmi Mutikaisen ”aarrearkistosta” löydetty. Mimmi oli tehnyt taikinankin itse, mutta minä käytin valmista pakastevoitaikinaa. Maustoin runsaalla kädellä. Makutuomarina toimi tällä kertaa vain mieheni, mutta arviot olivat ylistäviä, joten uskallan suositella muillekin kokeiltavaksi.
Yhden pojan perheeseen tapaan tehdä lihapiirakkaa voitaikinaan tai itse tehtyyn rahka-voitaikinaan, jonka tekemisen olen Kinuskikissan ohjeella oppinut joku vuosi sitten vasta. Peukut sille 🙂
Nyt tein ensimmäisen kerran pitkän mallisia piirakoita. Äitienpäiväksi heille suolapalaa ja toinen piirakka jäi kotiin.
Ihan kivat nuo pienemmätkin. Ei aina tarvitse olla pellillinen. Paistoin yksitellen. Toinen sai koristeitakin päälleen ja paistui vaaleaksi. Toinen on juustoraastepinnalla ja paistokin parempi. Maukkaat, runsaat täytteet molemmissa.
Pehmitin pannulla 3 isoa sipulia ja huuhdeltuja, siivilöityjä mustapapuja. Jauhelihan kypsensin jne. tein tämän ohjeen mukaisesti muuten.