Kinuskileipomo Vanillacherryjen keittiössä

Kategoria: Täytekakut,  Vaniljamassa-tempaus,  Yhteistyöreseptit Nähty 1220 kertaa
 
09.10.2016
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Roosa nauha-kakku


Tässä hempeässä kakussa yhdistelin koristelussa lokakuisen Roosa nauha-teeman hengessä Kinuskikissan vaaleanpunaista ja valkoista vaniljamassaa taivutellen ja marmoroiden.

Kakun sisältää löytyy paahdettu valkosuklaamousse sekä vanilja-vadelmatäyte, pohjana tietysti ikisuosikkini mehevä suklaakakkupohja, joka muokkautuu munattomaksi onnistuneesti varsin helposti 🙂

Huom! Kokonaista kakkua varten tarvitaan noin 24cm:n ja 18 cm:n vuokiin yhteensä 1 1/2-kertainen annos taikinaa – pienempään vuokaan riittää puolikas reseptin määrästä.

Pohja: Mehevä suklaakakkupohja munattomana

2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 dl maitojauhetta
6 dl kädenlämpöistä maitoa

* * * * *
Voitele ja korppujauhota kakkuvuokavuoat. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää voi-sokeri-seokseen koko ajan vatkaten pienissä erissä maitoa ja kuivia aineita, kunnes taikina on valmista.

Jaa taikina vuokiin ja paista kakkupohjat uunin keskitasolla 175 °C:ssa noin 50-60 minuuttia. suojaa pinta tarvittaessa foliolla, jos kakku alkaa tummua.

Kostutus: vadelmamehu

Pohjakerros: paahdettu valkosuklaamousse
Kuorrutus: Kinuskikissan valkoinen ja hempeän vaaleanpunainen vaniljamassa marmoritekniikalla sekoitettuna

Päälimmäinen kerros: vadelma-vaniljatäyte
Kuorrutus ja koristelu: Kinuskikissan valkoinen ja hempeän vaaleanpunainen vaniljamassa