Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo UgolinonSeikkailut

Laskiaispullat

26.11.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_9616_600x600.jpg

Herkkullisia Laskiaispullia!! Suomalaisia perinne pullia, manteli tai hillo täytteellä, reilusti kermavaahtoa..nam!!

10-15 pullaa:

2,5dl täysmaitoa

25g tuoretta hiivaa

7,5dl jauhoja

1 kananmuna

1tl suolaa

1dl sokeria

2tl kardemummaa

75g pehmeetä voita

1 kananmuna voiteluun

Mansikkahilloa

Mantelimassaa

Kuohukermaa tai kermavaahtoa

Tomusokeria

Mantelilastuja

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sulata siihen hiiva. Lisää kananmuna, kardemumma, suola ja sokeri. Lisää siivilöity jauho ja pehmeä voi vatkaen. Vaivaa lopuksi käsin niin että taikina ei jää sormiin kiinni.

Kohota taikina kaksinkertaiseksi, peitettynä lämpimässä paikassa. Kun taikina on valmnis vaivaa käsillä hetken ja tee iso pitkä pötkö. Leikkää pikku palasia ja pyöritä pullaksi. Anna ne hetken vielä kohota ja voitele kananmunalla. Paista uunissa 225 astetta noin 10-15min uunista riippuen.

Anna pullat jäähtyä ja ku ne ovat hyvin kylmät leikkaa hatut pois ja laita ne sivuun.

Kaiva pullasta pieni osa taikinasta ja sekoita se mantelimassaan (mantelipullat) tai täytä pullat hillolla (hillopullat). Täytä pullat mantelimassalla tai hillolla ja kunnon määrällä kermavaahdolla. Laita pullan hattu takasin kermavaahdon päälle nätisti ja koristele mantelilastuilla tai tomusokerilla.

Tässä tapauksessä, päätin leipoa vähän erikoisimpia pullia: suklaanruskeita ja pinkkillä kermavaahdolla.

Lisää taikinaan 1rkl kaakaota.

Lisää kun vatkaat kermavaahtoa mansikan makuista pinkkiä tomusokeria.

Kategoriat

KlassikotLeivoksetMuuta makeaaPullat, munkit ja donitsit

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_20181013_120229_400x400.jpgUgolinonSeikkailutKurpitsakuppikakkuja
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8542_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Jouluinen Maitokreemikakku
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8520_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Joulupiparellit
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6289_400x400.jpgUgolinonSeikkailutEspresso-PlumCake
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6393_400x400.jpgUgolinonSeikkailutTorta Mimosa
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6251_400x400.jpgUgolinonSeikkailutLaskiaismarenkileivokset
6

Kommentit (2)

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
29.11.2015 10:51

Kyllä tulee aina itse leivottua ku se on myös niin mukavaa ja ihanaa syödä omatekosia juttuja!! Jep, pitää vähän väriä ja makua antaa leivoksille ja kokeilla kaikkee kivaa!!! 😀

maris
Kinuskileipomo maris
27.11.2015 20:54

Laskiaispullat ovat kyllä herkkua ja varsinkin itse tehdyt! Kaupan pullat eivät paini samassa sarjassa lainkaan. 🙂 Hauska idea tuo pullataikinan värjääminen kaakaolla. Eipä ole itselleni tullut koskaan mieleen kokeilla.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa