Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo UgolinonSeikkailut

Kimalteleva Mangojuustokakku

29.3.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_3195_600x600.jpg

Pohja:
100g voita
1 torni marie keksejä (noin 100g)

Täyte:
2 dl kuohukermaa
2 dl maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
1 tl vanillinisokeria
1 sitruuna
1 tölkki mangoviipaleita sokeriliemessä tai vielä parempi 1-2 tuoretta mangoa
Appelsiinimehua
3 kpl liivatelehtiä

Hyytelö:
2 dl mangososetta  (soseutettu ajemmin)
Sitrunaa
Appelsiinimehua
2 kpl liivatelehtiä

8 – 10 annosta:

Käytä avattavaa kakkuvuoka. Peitä pohja ja reuna leivinpaperilla. Mielummin kuitenkin reunakalvolla niin tulos on tosi puhdas kakku.

Murskaa keksit mixerilla ja kaada kakkuvuokaan. Sulata voi ja kaada seos keksimurskan päälle. Sekoita kunnolla ja tasota tiivisti lusikalla.
Anna jäähtyä jääkaapissa noin 10 min.

Laita sitten liivatelehdet kylmään veteen pehmentymään noin 5 min. Sillä aikaa vatkaa kuohukerma vaahdoksi sokerin ja vanilliinisokerin kanssa. Raasta joukkoon puolet sitruunankuoresta. Lisää tuorejuusto ja vatkaa vielä hetken.

Soseuta mango tai mangoviipaleet. Jätä pohjaan noin 2 cm sokerilientä ja lisää puolet sitruunanmehusta. Sekoita kunnolla.

Lämmitä 0,5 dl appelsiinimehua ja sulata joukkoon liivatelehdet.

Lisää 1 dl mangososetta ja appelsiinimehu jokka liivate tuorejuusto seokseen. Vatkaa kaikki kunnolla ja kaada kakkuvuokaan keksipohjan päälle. Tasoita ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 1 tuntia.

Pidä mangosose jääkaapissa sen aikaa.

Kun kakku on hyytynyt valmistetaan hyytelö.
Laita taas kerran liivatelehdet pehmentymään kylmään veteen.
Lisää mangoseokseen loput sitruunamehusta ja raastettu kuori.
Lämmitä 0,5 dl appelsiinimehua ja sulata joukkoon liivatelehdet.
Kaada mehu mangososeen ja sekoita oikein kunnolla.
Kaada sose kakun päälle ja jätä kylmään hyytymään ainakin 1-2 tuntia!

Koristele ja nauti!! 🙂

Ps: Itse lisääsin mangososeen kultaista efektisävypulveria. Auringossa kimaltelee todella kauniisti! Löytyy leivontaliikkeistä ja on täysin syötävää 🙂
IMG_3185

IMG_3195

IMG_3196

Ainesosat

HedelmäMango

Kategoriat

ÄitienpäiväHelpot ja nopeatJuusto- ja hyydykekakutKakkupohjatKakunkuorrutteetKesäKevätKlassikotMuut juhlapöydän kakutPääsiäinenTäytteetVappu

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_20181013_120229_400x400.jpgUgolinonSeikkailutKurpitsakuppikakkuja
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8542_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Jouluinen Maitokreemikakku
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8520_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Joulupiparellit
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6289_400x400.jpgUgolinonSeikkailutEspresso-PlumCake
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6393_400x400.jpgUgolinonSeikkailutTorta Mimosa
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6251_400x400.jpgUgolinonSeikkailutLaskiaismarenkileivokset
6

Kommentit (8)

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
3.4.2016 20:00

@maris Hih! Pahoittelen silti erehdystä! 😀

maris
Kinuskileipomo maris
2.4.2016 18:24

Nou hätä! 🙂 Itsekin tein kakun tuohon vaiheeseen asti ilman, että huomasin mitään kummaa. Sitten kun kakku oli jääkaapissa rupesin kertaamaan tuliko tehtyä kaikki niin kuin piti. Siinä sitten säikähdin, että uuniin! Ehdin jo ajatella, että jos tämä uunihyydytys onkin jokin sisilialainen hyväksi havaittu jippo. 🙂 Mutta loppu hyvin kaikki hyvin!

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
2.4.2016 12:24

@maris! Ei hitsi!! Taisin olla ajatuksissa uunissa kun kirjoitin reseptin. Ehdottomasti jääkaappiin hyytymään!! 😀 Kiva kun ilmoitit! Reunakalvo pitää kakun paremmin kasassa ja ei tuu ryppyjä ja repeämiä kun ottaa aen kakkuvuoasta pois. Mielestäni tosi kätevä juttu.

Harmi ettei mangot ollut kypsiä mutta se on aina n
riski kun tuoreita käyttää. Tärkeä on että maku on hyvä. Ja jos itse kotona kakun syö mitä väliä onko koppuroita! 😀

Tosi kiva että kakku onnistu ja maistu! 🙂 <3

maris
Kinuskileipomo maris
1.4.2016 18:12

Moikka UgolinonSeikkailut! Ihan extempore tein tätä eilen, kun satuin kauppareissulla näkemään tuoreita mangoja. Yhtä hyvää on kuin miltä näyttääkin!
Tein puolikkaan annoksen, ja siitä sain pikkuruisen kakun (12 cm:n vuoka) sekä pari leivosta alumiinivuokiin. Ensimmäistä kertaa ostin tuoretta mangoa, ja se osoittautuikin sitten huolellisesta valinnasta huolimatta vielä raa’aksi. Siksi en kai saanut sitä ihan sileäksi sauvasekoittimella, ja hyytelökerrokseen jäi ”sattumia”. Mutta eipä tuo oikeastaan hirveästi haitannut. Ja makeuttakin siitä kuitenkin ihan kiitettävästi irtosi.
Tosin se hyytelökerros meinasi karata päältä pois, kun näköjään vuoan sauma valskasi. Äkkiä siirsin kakun hetkeksi pakkaseen, ja onneksi tyrehtyi kuitenkin. En omista tuota reunakaloa, mutta estäisiköhän se tuon saumavuodon…
Ja yksi kysymys vielä. 🙂 Tuolla ohjeessa lukee, että laita kakku uuniin hyytymään. Olisikohan tarkoitus lukea jääkaappiin? Sinne ainakin itse kakkuni lykkäsin… :).

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
31.3.2016 14:07

Kiitos. Oli kyllä ihan hyvän makuinen niinkuin juustokakut aina ovat! 😀 Auringossa kimalteli tosi pientä kultaista glitteria..ei näy kuvassa :'(

TeBaZu
Kinuskileipomo TeBaZu
30.3.2016 18:11

Ihana kakku, tuo kiille on onnistunut loistavasti 🙂 Varmasti raikas ja herkullinen

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
30.3.2016 09:35

Käytän juustokakkuun pientä kakkuvuokaa. Taitaa olla 20cm. Ostin ihan vaan tölkissä olevia mangoviipaleita sokeriliemessä joka paino on 425g. Kun jättää noin 2 cm lientä ja soseuttaa tulee reilu 3dl. Laitoin 1 dl tosiaan täytteeseen ja loput sit hyytelöön. 🙂 Ei haittaa onko sosetta enemmän, se on vaan herkullisempaa! 😀

maris
Kinuskileipomo maris
29.3.2016 23:12

Tosi raikkaan ja herkullisen näköistä! Tekisi ihan kamalasti mieli syödä tuo lautasella oleva palanen… Pitäneekin varmaan tehdä joskus ihan oma kakku. 🙂 Varmistan vielä, että tuleeko tähän yhteensä 3 dl tuota mangososetta? Ja teitkö minkä kokoiseen vuokaan tuo oman kakkusi?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa