Kinuskileipomo Toffe

Kategoria: Täytekakut Nähty 20866 kertaa
 
22.02.2014
 
2 kommenttia

Tiramisu ala Toffe


Katselin noita Tiramisuohjeita tiiviisti mutta päätinkin tehdä omanlaisen, ja lopputulos oli aivan mahtavan makuinen, vaikka itse kehunkin. Pari päivää sai olla mehustumassa.

Pohja:
3 munaa
1 1/2dl sokeria
1 1/2dl vehnäjauhoa
6rkl tummaa kaakaojauhetta
1 1/2tl leivinjauhetta

kakun kostutukseen:
3-4dl kahvia
4rkl sokeria
25ml Mantelilikööriä

Täyte + päälinen:
250g Philadelphia Maraboy
2 1/2dl kermaa
1prk Valion Tiramisu rahkaa
25ml mantelilikööriä
1 1/2dl sokeria
3 liivatetta

Päälinen:
puolet tuosta täytteestä
2 1/2 kermaa
1tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta ( oboy)
suklaamuruja ( ja jos löydät noita vanhan ajan kahvipapu makeisia sopisi vielä paremmin)

vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää sihdaten munasokeri vaahtoon.
Kaada seos irtopohjavuokaan.
paista 175 asteessa 25-30 minuuttia ( huom. tulee melko ohut mutta kumminkin helppo leikata puoliksi)

laita liivatteet likoamaan.
vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon muut aineet viimeisenä nuo liivatteet ohuena nauhana ( kun olet sulattanut tilkassa kuumaa vettä).
pistä täyte jääkaappiin 1-2 tunniksi jähmettymään.

tee kostuke. keitä kahvi lisää sokeri ja likööri.

leikkaa kakku puoliksi. kostuta lusikalla jotta kostuu kauttaaltaan.
Pistä puolet massasta joko levittäen tai pursottamalla
laita päälinen nurin päin jotta on helppo kostuttaa kauttaaltaan.
pistä pursottaen toinen puolikas päälle.
Tee kermavaahto vaniljasokerin kera ja koristele päälinen vielä sen kanssa.
Sihtaa kaakaojauhetta kakun päälle reilusti ja lisää suklaamurut.

Mielellään anna olla jääkappissa 1-2 päivää jotta kostuu ja mehustuu kunnolla..