Kinuskileipomo Toffe

Kategoria: Joulu,  Kahvikakut,  Kakkupohjat Nähty 11342 kertaa
 
16.02.2014
 
7 kommenttia

ROMMIKAKKU


Tätä kakkua olen tehnyt yli 30v ja vuosikymmenien saatossa on muuttunut jonkun verran, ja silikonivuokien kera kakun teko tullut huomattavasti helpommaksi. Kerran sain toisen palkinnon tämän kakun kanssa Suomalaisesta Joulu resepti kisasta.
Kakku sopii todella hyvin jouluun..

Ainesosat:

175 gr margariinia
2,5 dl sokeria
3 kpl munaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl perunajauhoa
2,5 dl vehnäjauhoa

kostuke:
0,5 dl tummaa rommia
1,75 dl kermaa
0,5 dl sokeria
Ohjeet:

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi lisää sen jälkeen seokseen munat sekoita yhteen jauhot ja leivinjauha kaada seokseen ja sekoita laita taikina silikonivuokaan paista uunissa 175 astetta noin 50 minuuttia noin 5 minuuttia ennen kuin kakku on kypsä pistä kattilaan rommi, kerma ja sokeri, keitä kiehuvaksi… kun otat kakun uunista pistele kakkuunn useita reikiä ja kaada rommiseos kakkuun kaikki pikku hiljaa, anna kakun olla vuoassa koko ajan ja jäähtyä, pakasta kakku vuokineen kun kakku on jäässä irroita vuoka ja ripottele päälle joko tomusokeria tai sulata valkosuklaata lumeksi päälle… kakku säilytetään jääkaapissa jotta koskteus säilyy…