10.10.2015
Kuorrute:
50 g leivontamargariinia
6 rkl fariinisokeria
1 dl vehnäjauhoja
Kinuskitäyte:
100 g Valio Viola maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl valmista kinuskikastiketta
2 tl maitoa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
Omenamuffinit:
2 dl pieniä omenakuutioita
4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1,5 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl maitoa
2/3 dl rypsiöljyä
Valmista ensin kuorrute. Sulata margariini. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja vehnäjauhot. Laita sivuun odottamaan.
Valmista seuravaksi kinuskitäyte. Notkista tuorejuusto. Mittaa joukkoon kinuskikastike sekä maito ja sekoita. Ripottele joukkoon vaniljakreemijauhe samalla sekoittaen. Laita sivuun odottamaan.
Tee seuraavaksi muffinitaikina. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Sekoita kuivat aineet yhteen. Mittaa joukkoon kananmunat, maito ja rypsiöljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää vielä omenakuutiot ja sekoita.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita muffinivuokien pohjalle hieman muffinitaikinaa. Lisää taikinan päälle kinuskitäytettä. Lisää kinuskitäytteen päälle vielä loput taikinasta. Ripottele muffinien päälle vielä kuorrutetta. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 15-20 minuttia. Voit kokeilla kypsyyden tikulla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä
Hei!
Ihanan näköisiä muffineita! ”Kinuski sydän” omenamuffinssissa… Namj! 😉