Kinuskileipomo SugarCone

Kategoria: Klassikot,  Leivokset Nähty 115823 kertaa
 
29.05.2016
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Suklaiset mokkapalat


Nykyaikana on enemmän ja enemmän tulleet erikoisruokavalion reseptejä ja tässä on yksi lisää. Ohje on maidoton, munaton eikä sisällä lehmänmaidosta tehtyä voita. Erikoisena piirteenä tässä on etikka, se ei kuitenkaan lopputuloksessa maistu ollenkaan.

16 palaa

 

7dl vehnäjauho

3,5dl sokeri

1tl suola

2tl leivinjauhe

1dl kaakaojauhe

2rkl vaniljasokeri

 

2rkl pikakahvi

4dl kylmä vesi

2rkl etikka

1,5dl öljy

 

Kuorrute:

260g tumma suklaa

2dl kaurakerma

1,5rkl pikakahvi

nonparelli

 

Laita uuni lämpenemään 180-asteeseen.

Sekoita kuivat-aineet keskenään kulhossa. Mittaa kylmä vesi erilliseen kulhoon ja lisää siihen pikakahvi, sekoita kunnes kahvi on liuennut veteen kokonaan. Kaada kahvi-vesi seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita. Lisää tämän jälkeen etikka, sekoita ja lisää lopuksi öljy. Sekoita tasaiseksi mutta älä yli sekoita, pienet paakut eivät haittaa. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun korkeareunaisen uuninpellin päälle ja paista 15-200 minuuttia kunnes taikina on kypsä tikulla kokeiltaessa eli tikkuun ei saa jäädä taikinaa. Anna jäähtyä kunnolla.

Murenna tumma suklaa metalliseen kulhoon ja sulata suklaa vesihauteessa. Laita erilliseen kattilaan kerma ja pikakahvi, lämmitä seos kädenlämpöä hieman kuumemmaksi mutta älä anna kiehahtaa. Lisää sula suklaa kerma seokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrute leivoksen päälle ja levitä nuolijalla tasaiseksi, ripottele lopuksi nonparellejä päälle. Laita mokkapalat jääkaappiin ja anna kuorrutteen kovettua noin tunti. Leikkaa mokkapalat leivoksiksi ja tarjoile.