26.5.2016
Keitto 4 :lle ( normaalit yhdet annokset)
Paahdoin uunissa 2 isoa paprikaa 200 astetta 55 min, saa tummua kuoret reilusti koska ne otetaan pois. Jäähdyttyään irtoaa hyvin.
Tämä oli lisänä keittoon, ei välttämätön.
Keitto:
2 sipulia
2 purkkia ( 1 kg yht.) paseerattua tomaattia
4 valkosipulin kynttä
öljyä
1 lihaliemikuutio tai fondu chief nauta ( kasvisliemi kasvisruokavalioon)
suolaa
mustapippuria
chilikastiketta ( maun mukaan)
3 rkl fariinisokeria
1 purkki levittyvää vuohenjuustoa
3 rkl valkosipulituorejuustoa ( sattui olemaan kaapissa)
1 purkki ruokakerma grillattu paprika
1 purkki Creme frache 34%
Tuore basilikaa koristeluun ( hienonnettuna keittoon viimeisenä)
Pilko sipulit ja valkosipulit. Kuullota sipuleita öljyssä, raasta valkosipuli joukkoon ( älä polta). Pienennä lämpöä alle keskilämmön.
Lisää paseerattu tomaatti, lihaliemikuutio, suolaa, mustapippuria, chilikastiketta, paahdetut paprikat suikaleina. Anna hautua 30 min- 1 h, aina parempi jos on aikaa.
Keittele kannen kanssa!!! Muuten roiskuu.
Ota liedeltä sivummalle ja sauvasekoittimella ihan hienoksi koko keitto. Takaisin liedelle lisää vuohenjuusto, tuorejuustot, ruokakerma. Maista suola, mausteet sekä makeus jos tomaatti maistuu liian pistävältä lisää hieman fariinia tai omenasosetta. Keittele miedolla lämmöllä kunnes juustot ovat sulaneet.
Jos tarjoilet keiton kylmänä, pitää sen olla täysin kylmää.
Täysin sokerittomanakin olen tehnyt, silloin 1 iso makea omena pilkottuna keittoon, siinä vaiheessa kun lisätään tomaattikin ( keittoaika 1h).
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä