Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Mansikkakakku

18.7.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19907_20160704_104231_600x600.jpg

20160704_151951
VOI- SOKERIKAKKUPOHJA: 
 Laura. H ohjeella 24 cm vuokaan

125 g voita
5 isoa munaa
2,75 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Munat ja sokeri vaahdoksi ( ohje oli vesihauteessa, mutta en nähnyt tätä tarpeelliseksi). Sekoita kuivat aineet joukkoon ja jäähtynyt voisula joukkoon. 160 astetta 45 min

Paras kakkupohja mitä olen tehnyt! tulevaisuudessa teen tällä ohjella kun onnistui ihan kertaheitolla.
Pohja ei ole hötöinen kuten pelkkä sokerikakkupohja ja kestää kostuttaa, luulenpa että kestää myös soseutetut marjat vettymättä liikaa.

TÄYTE:

5 liivatetta
2 dl vispiä
1 purkki mansikka rahkaa
1 purkki vaniljatuorejuustoa
3 dl Bonne mansikkasosetta
n. 1 L tuoreita mansikoita puolitettuina ( niin että levypinnat peittyy)
sokeria maun mukaan.
sitruunaa hieman puristettuna
vaniljaa jauhona ( oman maun mukaan)
purppura elintarvikegeeliä

Liivatteet kylmään veteen, vatkaa vispi ja lisää tuorejuusto ja rahka, sekoita hyvin. Lisää väriaine ja 2,5 dl mansikkasosetta.
Sokeria jos tarvii. Lämmitä kiehuvaksi 0,5 dl mansikkasosetta ja lisää liivatteet, anna hieman jäähtyä ennen kuin kaadat sen vaahdon joukkoon.

2 väliin ensin kostutus ja sitten lado mansikan puolikkaat, päälle täytemassaa.

KOSTUTUS:

Mansikka- granaattiomena fun lihgt juomaa laimennettuna ja rommia, n 1 dl

KORISTELU:

5 dl vispiä jos haluaa kunnon koristeet, eikä tarvi keksiä varasuunitelmaa ( itselläni oli vain ehkä just 4 dl)
Tuoreita mansikoita, leikattuna siten että päätypaloja en laittanut kakun päälle.

Ainesosat

Mansikka

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Kategoriat

KakkupohjatKesäTäytekakutTäytteet

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (2)

sokeriruusu
19.7.2016 10:38

Kiitos mari-johanna kyllä oli maistuva kakku 😊 isoja juhlia ei ole itselläni ollut mutta välillä haluaa tehä arjesta juhlaa kun esim sukulaisia/ystäviä käy kylässä.

Jos huomaat jo kuvastakin niin bonnen lisäksi kakun kahdessa välissä on tuoreita mansikan puolikkaita, reseptissä olen sen maininnut vain täyttö vaiheessa mutta lisäänpä sen tuonne tarvike luetteloonkin😆
Bonne on niin intensiivinen että tuo paremmin makua tuoremarjojen lisäksi etten sitä pois jättäisi, mutta jos ei halua niin mansikkaista niin voihan sen poiskin jättää.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
19.7.2016 08:26

Kaunis maistuva kakku! 🙂 Kyllä kesä on ihan juhla aikaa ja sen huomaa täällä sivustollakin kun on toinen toistaan herkullisempia kakkuja tarjolla. Sinäkin olet tehnyt sekä vieressä olevaa herkku mustikka kakkua että tämän kauniin mansikka kakun.
Luuletko että jos käyttäisi tuoreita mansikoita myös tuonne kakun sisään ja jättäisi tuon Bonnen mansikka soseen pois niin riittääkö 3dl myös tuoreita marjoja vaikka soseena tai viipaleena?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa