18.7.2016
VOI- SOKERIKAKKUPOHJA: Laura. H ohjeella 24 cm vuokaan
125 g voita
5 isoa munaa
2,75 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Munat ja sokeri vaahdoksi ( ohje oli vesihauteessa, mutta en nähnyt tätä tarpeelliseksi). Sekoita kuivat aineet joukkoon ja jäähtynyt voisula joukkoon. 160 astetta 45 min
Paras kakkupohja mitä olen tehnyt! tulevaisuudessa teen tällä ohjella kun onnistui ihan kertaheitolla.
Pohja ei ole hötöinen kuten pelkkä sokerikakkupohja ja kestää kostuttaa, luulenpa että kestää myös soseutetut marjat vettymättä liikaa.
TÄYTE:
5 liivatetta
2 dl vispiä
1 purkki mansikka rahkaa
1 purkki vaniljatuorejuustoa
3 dl Bonne mansikkasosetta
n. 1 L tuoreita mansikoita puolitettuina ( niin että levypinnat peittyy)
sokeria maun mukaan.
sitruunaa hieman puristettuna
vaniljaa jauhona ( oman maun mukaan)
purppura elintarvikegeeliä
Liivatteet kylmään veteen, vatkaa vispi ja lisää tuorejuusto ja rahka, sekoita hyvin. Lisää väriaine ja 2,5 dl mansikkasosetta.
Sokeria jos tarvii. Lämmitä kiehuvaksi 0,5 dl mansikkasosetta ja lisää liivatteet, anna hieman jäähtyä ennen kuin kaadat sen vaahdon joukkoon.
2 väliin ensin kostutus ja sitten lado mansikan puolikkaat, päälle täytemassaa.
KOSTUTUS:
Mansikka- granaattiomena fun lihgt juomaa laimennettuna ja rommia, n 1 dl
KORISTELU:
5 dl vispiä jos haluaa kunnon koristeet, eikä tarvi keksiä varasuunitelmaa ( itselläni oli vain ehkä just 4 dl)
Tuoreita mansikoita, leikattuna siten että päätypaloja en laittanut kakun päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä
Kiitos mari-johanna kyllä oli maistuva kakku 😊 isoja juhlia ei ole itselläni ollut mutta välillä haluaa tehä arjesta juhlaa kun esim sukulaisia/ystäviä käy kylässä.
Jos huomaat jo kuvastakin niin bonnen lisäksi kakun kahdessa välissä on tuoreita mansikan puolikkaita, reseptissä olen sen maininnut vain täyttö vaiheessa mutta lisäänpä sen tuonne tarvike luetteloonkin😆
Bonne on niin intensiivinen että tuo paremmin makua tuoremarjojen lisäksi etten sitä pois jättäisi, mutta jos ei halua niin mansikkaista niin voihan sen poiskin jättää.