Kinuskileipomo sokeriruusu

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kahvikakut,  Kakkupohjat,  Kakunkuorrutteet,  Kesä,  Leivokset Nähty 17229 kertaa
 
16.06.2016
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Mehevät mokkapalat


25 vuoden jälkeen leivoin mokkapaloja!!!! Jihiiii…… ja onnistuen ihan hyvin.
Takavuosien kokeilujen jälkeen jäi semmoinen kammo ,ettei ole aijemmin tullut leivottua. Reseptini on ystävältä saatu ,pienin muutoksin.

Taikina:

150 g voita ( sulatettuna)
2 dl appelsiinimehua
5 munaa
2,5 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilijasokeria

Kuorrutus:

100g voita
3/4  dl vahvaa kahvia ( tummaa murukahvia kuumaan veteen)
500 g tomusokeria
3-4 rkl tummaa kaakoajauhetta
vanilijajauhoa ripaus

Sulata voi ja lisää jäähtyneeseen voihin appelsiinimehu. Yhdistä jauhot. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää vuoronperään mehuseosta ja jauhoja siivilän läpi, kääntele taikinaa varovaisesti mutta tasaisesti että voi sekoittuu hyvin.
Levitä öljytylle leivinpaperille ja paista 200 asteessa  n. 20 min.

Kuorrutteeseen sulata voi ja lisää kahvi, lisää sokeri, kaakojauhe ja vanilijajauho.
Sekoittelin itse seosta pienellä lämmollä kunnes oli sokeri sulanut ja nopea kaato jäähtyneen pohjan päälle. Jos lisäät strösseleitä, tee se nopeasti.