Kinuskileipomo sokeriruusu

Kategoria: Kevät,  Suolaiset piirakat,  Syksy,  Ylioppilasjuhlat,  Ystävänpäivä Nähty 980 kertaa
 
21.03.2017
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Kasvisruokavalio,  Liivatteeton

Bataattipiirakka Gluteeniton


Bataattia olen nyt opetellut syömään, bataatista tehdyt uuni lohkot ovat todella hyviä varsinkin grillivastuksen alla viimoiset minuutit oltuaan. Niinpä ajattelin hyödyntää oivallustani myös piirakkaan. Suolaisuutta sai kivasti mm feta kuutioista, sinihomejuustolla tulisi varmasti myös todella hyvä.

2 keskikokoista bataattia
öljyä
suolaa

Kuori ja viipaloi n. 1 cm levyisiksi. öljyä ja suolaa ( voi olla vähän reilumminkin)
200 astetta n 20- 25 min, kokeile välillä veitsellä onko pehmoisia.
Tässä en kuitenkaan grillivastusta käyttänyt koska en halunnut kovaa kuorta.


Soseuta bataatit.

Piirakkavuoka 24 cm

Pohja:
120 g maitorahkaa
120 g voita ( pehmeä)
2,5 dl Farina pizza- ja piirakkapohjaseosta ( Vuohelanherkku) Sisältää kauraa!
1 tl leivinjauhetta
suolaa ripaus
välimerenyrtti maustetta

Sekoita maitorahka , voi, yrttimauste sekä suola keskenään. Lisää jauhot. Tee tasainen massa ja tarvittaessa lisää hieman jauhoa. Painele massa piirakka vuokaan tasaisesti.

Täyte:

Batattisose
1 tl herbamare suolaa
2 valkosipulinkynttä raastettuna
mustaapippuria
timjamia
paprikajauhetta
2 munaa
2 dl creme fraichea
2 tl sitruunamehua
Patros feta koko levy
kurpitsansiemeniä ( siemenet kannatta ruskistaa pannulla ennemmin)
seesaminsiemeniä ( mitä tahansa siemeniä)
juustoraastetta n. 150 -200g

Sekoita creme fraiche, suola, kananmunat ja sitruunamehu ja lisää siihen bataattisose.
Lisää muut mausteet, kaada piirakkapohjan päälle. Pilko feta kuutioiksi ja töki pinnalle, niin että uppoaa lisää myös siemenet.

Juustoraastetta päälle ja uuniin 200 asteeseen n. 40-45 min