Kinuskileipomo sojan kotikeittiö

Kategoria: Kahvikakut,  Kesä,  Makeat piirakat,  Muut juhlapöydän kakut Nähty 51993 kertaa
 
01.06.2014
 
4 kommenttia

Omena-raparperikakku


Tällainen muunnos syntyi alun perin Pirkka-lehdestä löytyneestä raparperikakun ohjeesta, kun piti saada pakastimesta pois vanhoja juttuja uusien tilalta. Kakun voi siis tehdä myös kokonaan raparperista. Tein kakun 16cm vuokaan, 24cm vuokaan voit tehdä 2-kertaisena .

Pohja:
90g voita
1 muna (iso)
1 dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl kaardemummaa

Täyte:
n. 5-6dl raparperin ja omenan paloja
1 rkl perunajauhoja
0,5 dl siirappia
0,5 tl kanelia

1. Valmista täyte. Mittaa ainekset kattilaan (jätä reilu desi raparperia ja omenaa koristeluun) ja kiehauta.
2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna. Lisää sekoitetut kuivat aineet.
3. Laita puolet taikinasta voideltuun irtopohja vuokaan ja lisää jäähtynyt täyte. Lisää loppu taikina ja koristele raparperilla ja omenoilla (lisäksi voit laittaa vaikka kaurahiutaleita)
4. Paista 175 asteessa noin 50min.
5. Irroita hieman jäähtyneenä, tarjoile vaikkapa jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.