Kinuskileipomo sipsinekku

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut Nähty 29460 kertaa
 
22.03.2014
 
1 kommentti

Vanilijainen kinuski-valkosuklaajuustokakku


Oho mikä nimihirviö. Tuli eilen kaupassa semmonen ”hei haluun tehä juustokakun”. Joten tein juustokakun. Aluksi oli tarkotus tehdä mansikkakiille, mutta sitten totesin että se on liian mainstream, joten tein kinuski :’D Vuokana käytin halkaisijaltaan 20 cm vuokaa. Täyteohjeen löysin netistä, jota vähän modasin.

Pohja
175 g Dominoita
70 g rasvaa (itellä tais mennä vähän enemmän koska ”lol en jaksa kaivaa vaakaa~”)

Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi, ja yhdistä. Painele vuuan pohjalle ja pistä kovettumaan.

Täyte
5-6 liivatetta
200 g valkosuklaata
200 g tuorejuustoa
½ vanilijatangon siemenet
2 dl kermaa
1½ dl sokeria
2 kananmunaa

Laita liivatteet likoamaan (itse käytin Dr.Oekterin liivatelehtiä, jotka ovat aika pieniä, joten pistin varmuudeksi 6). Sulata valkosuklaa.
Laita kuumaa vettä kiehumaan kattilaan, ja mittaa sokeri ja kananmunat kuumuutta kestävään kulhoon. Vatkaa vesihauteessa vaahdoksi. Vaahdota kerma. Sekoita jäähtynyt suklaa huoneenlämpöisen tuorejuuston kanssa.
Yhdistä kaikki. Sulata liivatteet pienessä määrässä vettä, ja lisää ohuena nauhana koko ajan massaa sekoittaen. Kaada pohjan päälle, ja anna hyytyä mieluiten yön yli.

Kinuskikiille
Tein tämän Kinuskikissan ”Kinuskipipari”-ohjeen mukaan vähän pienempänä
2 liivatetta
1½ dl kermaa
1 dl fariinisokeria
Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi välillä sekoitellen.
Kaada kinuskikastike täytteen päälle ja hyydytä kylmässä pari tuntia.

Ja koska pakko on vähän hifistellä, tein vielä tuollaiset suklaa”oksat” ihan Faxzerin sinisellä
Kinuski-valkosuklaajuustokakku (2)Kinuski-valkosuklaajuustokakku (5)