Kinuskileipomo Satu

Kategoria: Jälkiruoat,  Kevyet herkut,  Muuta makeaa Nähty 974 kertaa
 
16.04.2017
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Vegaaninen

Vaniljainen chia-vanukas


Jos kaipaat pääsiäisherkkujen jälkeen kevyempää herkuttelua, tässä on resepti juuri sinulle! Chia-siemenet ovat oikea terveyspommi ja tässä ne hyydyttävät vaniljan, kookoksen ja limen maustaman vanukkaan. Itse tein tämän aamiaiseksi, mutta mielestäni sopii hyvin myös välipalaksi tai terveelliseksi jälkiruoaksi. Käytin kevytkookosmaitoa, joten jos käytät tavallista, rasvaisempaa ja paksumpaa kookosmaitoa, voit vähentää siementen määrää noin ruokalusikallisella.

2 annosta

1,5 dl (kevyt)kookosmaitoa
1 dl mantelimaitoa
puolikkaan limen mehu
1 tl vaniljajauhetta
1 tl sokeria tai siirappia
4 rkl chia-siemeniä

n. 2-3 dl mansikoita
1 dl pähkinöitä (esim. pistaasi- , cashew-)

Sekoita kulhossa kookosmaito, mantelimaito, limen mehu, vaniljajauhe ja siirappi tai sokeri hyvin sekaisin. Lisää chia-siemenet. Laita seos jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi tai yön yli.

Pilko mansikoita pieniksi paloiksi. Rouhi pähkinät. Annostele pieniin kulhoihin kerroksittain mansikoita, chia-vanukasta ja pähkinärouhetta.