23.6.2015
Ainekset:
Taikina:
2,5 dl vettä
1,5 tl sormisuolaa murskattuna
0,5 tl sokeria
25 g hiivaa
2,5 dl durumvehnäjauhoja
3,5 dl vehnäjauhoja
0, 25 dl oliiviöljyä
Täyte:
2 valkosipulinkynttä murskattuna
kirsikkatomaatteja viipaleina
kalamataoliiveja viipaleina
n. 3-4 dl erilaisia juustoraasteita ( esim. mozzarella, Västerbotten, parmesaani)
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
sormisuolaa
Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola, sokeri ja öljy. Lisää jauhoja vähitellen pienissä erissä ja vaivaa kädellä n. 10-15 minuuttia. Anna taikinan kohota liinan alla n. 40 minuuttia. Painele kohonnut taikina sormilla n. 1 cm paksuiseksi levyksi leivinpaperin päälle. HUOM! laita leivinpaperille runsaasti jauhoja ettei taikina tartu kiinni. Voitele taikinalevy oliiviöljyllä ja ripottele päälle sormisuolaa. Levitä päälle muut täyteaineet ja rullaa levy rullaksi kääretortun tapaan. Taivuta rulla sarven muotoon. Kohota n. 30 minuuttia ja paista 175 asteessa n. 45 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä
Kyllä, paistaminen vuoassakin onnistuu.