2.10.2015
4 patonkia:
5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
3 dl (Pirkan) luomumysliä
1 dl kauraleseitä
1,5 tl suolaa
0,5 dl juoksevaa margariinia
n. 10 dl hiivaleipäjauhoja
voiteluun: vettä, pinnalle: mysliä tai kauraleseitä
Lämmitä vesi hieman kättä lämpimämmäksi. Sekoita joukkoon pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Lisää mysli, leseet, suola, margariini ja osa jauhoista. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen. Kohota peitettynä.
Jaa kohonnut taikina neljään osaan ja leivo osat noin 35 cm:n pituisiksi tangoiksi. Kohota niitä peitettynä noin puolituntia.
Voitele patongit vedellä ja ripottele päälle mysliä tai leseitä ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä
Kiitos Kinuskiemo ja kyllä onnistuu!