Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Luomuiset myslipatongit

2.10.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20846_WP_20151001_0021_600x600.jpg

4 patonkia:

5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
3 dl (Pirkan) luomumysliä
1 dl kauraleseitä
1,5 tl suolaa
0,5 dl juoksevaa margariinia
n. 10 dl hiivaleipäjauhoja

voiteluun: vettä, pinnalle: mysliä tai kauraleseitä

Lämmitä vesi hieman kättä lämpimämmäksi. Sekoita joukkoon pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Lisää mysli, leseet, suola, margariini ja osa jauhoista. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen. Kohota peitettynä.

Jaa kohonnut taikina  neljään osaan ja leivo osat noin 35 cm:n pituisiksi tangoiksi. Kohota niitä peitettynä noin puolituntia.

Voitele patongit vedellä ja ripottele päälle mysliä tai leseitä ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonMunaton

Kategoriat

Leivät, sämpylät ja rieskat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (2)

Satu
4.10.2015 20:01

Kiitos Kinuskiemo ja kyllä onnistuu!

Kinuskiemo
3.10.2015 22:55

Tämäkin on kiinnostava resepti. Kumpi nyt pääsee ensimmäiseksi, nuo sinun sämpyläsi, vai nämä kivat rouheiset patongit? Jompikumpi kuitenkin. Täytyypä kuulostella Kinuskivaaria! 😉

(Taidan laittaa kaksi patonkia pakastimeen. Sehän onnistuu?)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa