8.9.2017
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1,5 tl kanelia
0,25 tl muskottipähkinää
1 tl vaniljasokeria tai 0,5 tl vaniljajauhetta
0,25 tl suolaa
0,5 dl mantelirouhetta
1 dl porkkanaraastetta
1 dl palsternakkaraastetta
0,5 dl kuivattuja sokeroituja inkivääripaloja (esim. Punnitse & Säästä -liikkeistä)
1 dl omenasosetta
0,75 dl rypsiöljyä
1,25 dl fariinisokeria
Kuorrute:
150 g kauratuorejuustoa (esim. Oatly)
0,75 dl tomusokeria
n. 3 rkl sitruunamehua
Koristeluun: esim. kuivattuja hedelmiä, mantelirouhetta, tummalla suklaalla päällystettyjä marjoja (käytä maidotonta suklaata, jos haluat tehdä täysin vegaanisen kakun) ja kanelia
Raasta pohjaan tulevat juurekset.
Sekoita pohjan kuivat aineet hyvin keskenään. Lisää sitten inkivääripalaset, fariinisokeri, omenasose, rypsiöljy ja raasteet.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (16 cm). Paista 180 asteessa noin 35 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista
Sekoita kauratuorejuusto ja tomusokeri kulhossa. Lisää sitruunamehua vähitellen, kunnes kuorrute on sopivan notkeaa ja helposti levittyvää. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle ja hieman myös reunoille.
Koristele kakku esim. kuivatuilla hedelmillä ja mantelirouheella sekä suklaakuorrutteisilla marjoilla. Sihtaa päälle kanelia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2532 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1473 tähteä
Kiitos Kinuskiemollekin!