Kinuskileipomo Satu

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kahvikakut,  Kekritempaus,  Muut juhlapöydän kakut,  Syksy Nähty 410 kertaa
 
08.09.2017
 
5 kommenttia

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Vegaaninen

Inkiväärinen porkkana-palsternakkakakku (vegaaninen)


Tässäpä mitä mainioin kakku kylmeneviin ja pimeneviin syysiltoihin! Mausteista, kostean mehevää, sopivan makeaa, ja vieläpä vegaanista, mitä muuta voit toivoa? Viimeistä murua myöten -blogin palsternakka-inkiväärikakku(https://www.viimeistamuruamyoten.com/palsternakka-inkivaarikakku-vegaani/) oli kummitellut mielessäni jo pitkään, mutta vasta nyt Kinuskikissan sadonkorjuutempauksen inspiroimana innostuin viimein kokeilemaan omaa versiotani. Alkuperäinen ohje vaikutti niin herkulliselta, että tarkoitukseni oli noudattaa sitä tarkalleen, mutta lopulta kuitenkin päädyin puolittamaan ainesmäärät sopiviksi 16 cm:n vuokaan, korvaamaan puolet palsternakasta porkkanalla, lisäämään taikinaan mantelirouhetta ja käyttämään kanelia hieman reilummalla kädellä. Lopputulos oli loistava! Selvästi sukua porkkanakakulle, mutta kuitenkin jotain aivan muuta. Jos olet porkkanakakun ystävä, suosittelen siis myös tätä! Koristelussa päädyin noudattamaan yhtä vallitsevista leivonta trendeistä, heitin siis kaiken ”överiksi” 🙂

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1,5 tl kanelia
0,25 tl muskottipähkinää
1 tl vaniljasokeria tai 0,5 tl vaniljajauhetta
0,25 tl suolaa
0,5 dl mantelirouhetta
1 dl porkkanaraastetta
1 dl palsternakkaraastetta
0,5 dl kuivattuja sokeroituja inkivääripaloja (esim. Punnitse & Säästä -liikkeistä)
1 dl omenasosetta
0,75 dl rypsiöljyä
1,25 dl fariinisokeria

Kuorrute:
150 g kauratuorejuustoa (esim. Oatly)
0,75 dl tomusokeria
n. 3 rkl sitruunamehua

Koristeluun: esim. kuivattuja hedelmiä, mantelirouhetta, tummalla suklaalla päällystettyjä marjoja (käytä maidotonta suklaata, jos haluat tehdä täysin vegaanisen kakun) ja kanelia

Raasta pohjaan tulevat juurekset.
Sekoita pohjan kuivat aineet hyvin keskenään. Lisää sitten inkivääripalaset, fariinisokeri, omenasose, rypsiöljy ja raasteet.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (16 cm). Paista 180 asteessa noin 35 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista

Sekoita kauratuorejuusto ja tomusokeri kulhossa. Lisää sitruunamehua vähitellen, kunnes kuorrute on sopivan notkeaa ja helposti levittyvää. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle ja hieman myös reunoille.

Koristele kakku esim. kuivatuilla hedelmillä ja mantelirouheella sekä suklaakuorrutteisilla marjoilla. Sihtaa päälle kanelia.