Kinuskileipomo pulla_hiiri

Kategoria: Joulu,  Muut juhlapöydän kakut,  Syntymäpäivät Nähty 10721 kertaa
 
03.08.2016
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Hollantilainen suklaatorttu


Tämä resepti on peräisin äidiltäni, ja tätä leivotaan yleensä joka joulu. Voisin kyllä tehdä tätä myös paljon useammin, on se vaan niin hyvää!:-)
Kakku säilyy parhaiten huoneenlämmössä, eikä sitä kannata edes laittaa jääkaappiin. Se on parhaimmillaan 3-5 päivän päästä, joten kannattaa tehdä ajoissa valmiiksi, jos on vieraita tulossa.

Ainekset:
200g taloussuklaata
200g margariiniä
3 munaa
2½dl sokeria
3dl vehnäjauhoja

Kuorrutus:
25g margariiniä
1dl kuohukermaa
150g taloussuklaata

1. Sulata pohjaa varten suklaa ja margariini hellalla tai mikrossa.
2. Vaahdota munat ja sokeri, lisää sitten joukkoon vehnäjauhot. Lisää vielä sulatettu margariini ja suklaa. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia, keskeltä puolikypsäksi. (Itse olen käyttänyt tavallista pyöreää vuokaa.)
3. Anna pohjan jäähtyä ja valmista sitten kuorrutus. (Kakku pitää kumota vuuasta tässä vaiheessa.) Kuumenna kattilassa margariini ja kerma ja lisää sitten joukkoon suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä noin puolituntia ja muista sekoitella välillä.
4. Kaada kuorrute kakun päälle ja levitä se tasaiseksi myös reunoille.