Kinuskileipomo Pola

Kategoria: Joulu Nähty 2561 kertaa
 
12.12.2013
 
2 kommenttia

Viikunahyrrät


Ohje on Keski-Suomen marttojen joululeivonta kurssilta. Näitä on ehditty jo tehdä muutamaankin otteeseen.

Viikunahyrrät

500 g lehtitaikinaa

200 g fetajuustoa tai salaattijuustoa

2 rkl kermaa

5-6 kuivattua viikunaa

voiteluun 1 kananmuna

Sulata lehtitikinalevy.
Leikkaa viikunat pieniksi paloiksi. Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon kerma.
Kauli sulanut taikina 30 x 20 cm kokoiseksi levyksi. Ripottele levylle fetajuutoseos ja viikunat. Kääri rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa kääröstä noin sentin paksuisia paloja. Voit tarvittaessa pitää kääröä hetken pakastimessa, kohmeista kääröä on helpompi leikata. Laita palat leivinpaperin päälle pellille ja voitele munalla.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 10- 12 minuuttia, kunnes hyrrät ovat saaneet kaunisti väriä.