4.10.2015
Bloggaajien roosa nauha -keräyksen löydät täältä.
12 kuppikakkua
Taikina:
1,5 dl karkeaa porkkanaraastetta
50 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 rkl kardemummaa
1 dl Lemon curdia
2 munaa
Kuorrute:
150 g voita
1/2 prk (n. 200 g) kondensoitua maitoa
Punaista elintarvikeväriä
Raasta porkkanat.
Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää munat yksitellen. Sekoita joukkoon noin puolet jauhoseoksesta, välissä raaste ja sitten jäljellä oleva jauhoseos.
Jaa taikina 12 kuppikakkuvuokaan (itse paistoin vuoat muffinsipellillä).
Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla.
Valmista kuorrute. Vatkaa pehmeä voi, kondensoitu maito ja elintarvikeväri tasaiseksi massaksi.
Tämä massa on sen verran löysää, että pursottaminen ei onnistu. Kuorrutetta voi toki pitää hetken jääkaapissa ja kokeilla sitten pursottaa. Tällöin kuorrutetta tarvitaan myös enemmän.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä
Kiitos kaunnista sanoistasi Kinuskiemo!
Vaikka kuinka perehtyy, niin jotain aina unohtuu, tällä kertaa linkkaus keräyssivulle. Mutta nyt on tämäkin virhe korjattu 🙂