Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Piperrys

Lakkakakku juustoleipäpohjalla

8.8.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_Lakka_600x600.jpg

Tämä ohje on tehty halkaisijaltaan 16 cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
310 g leipäjuustoa

Lakkatäyte:
2,5 dl Flora Vispiä
200 g turkkilaista jugurttia
n. 3 dl lakkoja (1,5 dl paseerattuna)
0,5 dl sokeria
3 liivatelehteä

Laita irtopohjavuoan pohjalle vuoan halkaisijan kokonen pala leivinpaperia, jotta kakun irrottaminen on helpompaa.
Leikkaa leipäjuusto tarvittaessa sopivan kokoiseksi ja aseta pohjalle. Itse jouduin rakentelemaan pohjan palasista.

Paseeraa lakat eli painele siivilän läpi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lämmitä n. 0,5 dl paseerattua lakkaa ja sulata siihen liivatelehdet. Jos haluat koristella kakun kuvan mukaisesti, ota lakka-liivateseosta talteen n. 0,2 dl. Mittaa astiaan jugurtti, lakka, sokeri ja kermavaahto, sekoita tasaiseksi. Lisää lakka-liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada valmis seos leipäjuustopohjan päälle.

Koristelua varten ota lakka-liivateseosta ruiskuun ja ruiskuta säännöllisin välein kakun pinnalle nestepallosia. Paina ruiskua ruiskun kärjen verran pinnan alle ja pyöräytä kärjellä seokselle pieni kolo. Kun olet saanut kaikki palloset ruiskutettua, vedä terävällä veitsellä ”viiva” pallosten läpi.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia.

Erityisruokavaliot

GluteenitonKasvisruokavalioMunatonPähkinätön

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutKesä

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20171219_15_42_23_Rich_400x400.jpgPiperrysJoulumenestys
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20170122_10_43_51_Rich_400x400.jpgPiperrys70 % sokerikakkupohja
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20170305_19_42_03_Rich_400x400.jpgPiperrysPunajuuriburgeri
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20170209_10_26_52_Rich_400x400.jpgPiperrysLaskiaistötteröt
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20170205_10_33_21_Rich_400x400.jpgPiperrysKahden suklaan ja herukan kakku
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20170125_13_46_15_Rich_400x400.jpgPiperrysSoija-broileripyörykät

Kommentit (3)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
9.8.2015 08:57

Leipäjuusto fanin lempikakku! Varmasti hyvää. Yksinkertainen kaunis koristelu! 🙂

Piperrys
Kinuskileipomo Piperrys
8.8.2015 22:50

Pakkohan tätä oli päästä kokeilemaan! Olen aina tykännyt makea-suolainen -makupareista, eikä tämä tuota pettymystä 🙂
Sen verran laiska ja varmasti hätäinenkin leipuri kuitenkin, etten leipäjuustoa jaksanut lähteä alusta asti tekemään.
Ensimmäistä kertaa itse käytin tälläistä ruiskukoristelutekniikkaa. Yllättävän helppotekoinen tuo oli. Seuraavalla kerralla sitten vakaammalla kädellä 🙂

mariorvokki
Kinuskileipomo mariorvokki
8.8.2015 22:21

Hei hienoa, lakkaa ja leipäjuustoa sinullakin, nam! 🙂 Tosi kaunis koristelu kruunaa herkun! Ja kiva kun vielä kerroit miten koristelu tehdään!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa