Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Piece Of Helsinki

Kurpitsapiirakka

30.11.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18110_DSC_0507_600x600.jpg

Tarvittavat ainekset:
1 piirakkapohja, noin 23-26 cm, esipaistettuna
2 kananmunaa
425 g kurpitsasosetta (yksi tölkki Libby’s Pure Pumpkin, tai itse tehtyä)
100 g sokeria
½ tl suolaa
1 tl kanelia
½ tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl jauhettua neilikkaa
1/4 tl jauhettua maustepippuria (ei ole oikeasti pippuri)
1 dl karamellisoitua maitoa (tölkin kuva löytyy Naulakakun ohjeesta)
2 dl täysmaitoa

Tekovaiheet:
0.1. Laita uuni lämpenemään, 220C tavallinen, ja 200C kiertoilma.

1. Vatkaa kevyesti kananmunat. Saa ne vaahdottaa kunnollakin, mutta ei siitä varsin hyötyä myöhemmin ole.

2. Vatkaa karamellisoitu maito ja täysmaito keskenään kunnes ovat hyvin sekoittuneet ja kinuskimaiset palat ovat pienehköjä.

3. Vatkaa kananmunien joukkoon loput ainekset ja lopuksi maitoseos.

4. Kaada taikina esipaistettuun piirakkavuokaan ja tökkää koko komeus uuniin paistumaan keskitasolle. Paista ensin 15 min 220C:ssa, ja vähennä sitten lämpötilaa 175C:een (kiertoilma 150C) ja paista vielä 30-40 minuuttia, kunnes keskelle piirakkaa tökättyyn veitsen terään ei jää enää taikinaa.

5. Anna jäähtyä rauhassa, vaikka tuoksu onkin huumaava. Täyte vain polttaa kielen kuumana, ja sitten ei maista enää mitään.

Kategoriat

Makeat piirakatSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18110_DSC_3899_1_400x400.jpgPiece Of HelsinkiSitruunamarenkipiirakka
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18110_20170425_201910_400x400.jpgPiece Of HelsinkiTäyteläinen vaniljakiisseli
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18110_DSC_0507_400x400.jpgPiece Of HelsinkiKurpitsapiirakka
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18110_IMG_4993X_400x400.jpgPiece Of HelsinkiPiirakkapohja (perus)
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18110_IMG_20141103_400x400.jpgPiece Of HelsinkiDominorouheinen SuklaaMousse
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18110_IMG_20141103_400x400.jpgPiece Of HelsinkiNougat-kakku
5

Kommentit (2)

Sisal
Kinuskileipomo Sisal
3.12.2014 21:01

Kiitos ja kumarrus 🙂 Tämän voi tosiaan tehdä vaikka pari päivääkin etukäteen kunhan säilyttää kylmässä.

Piirakan voi myös pakastaa, mutta se kannattaa tehdä pohja ja täyte erillään siten, että täyttää ja paistaa piirakan vaikka päivää ennen tarjoamista, niin pohja pysyy rapeana ja maukkaana. Jos vain ehtii, niin piirakka kannattaa paistaa tarjoamispäivän aamuna, niin saa asuntoon mukavan mausteisen tuoksun. 😉

Maitoa ja munaa sisältävät piirakan täytteet saavat usein pohjan vettymään pahasti sulatuksen aikana jos piiras on jo täytetty ja paistettu. Joka tapauksessa sulatus kannattaa aina tehdä jääkaapissa, silloin piirakan tai täytteen koostumus kärsii vähiten.

Kinuskiemo
3.12.2014 18:12

Herkulliselta näyttää tuo annospala muhkealla kermavaahtopursotuksella koristeltuna. 🙂 Ja hieno homma, että voi hyvällä syyllä tehdä vieraita varten etukäteen valmiiksi. Kun useimmiten pitää yrittää ohjelmoida itsensä niin, että piirakka on tullut uunista vasta hiukan ennen vieraiden saapumista.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa