Kinuskileipomo papanmummi

Kategoria: Suolaiset piirakat Nähty 68326 kertaa
 
29.10.2014
 
2 kommenttia

Kinkku-juusto piirakka


Tämä suolainen piirakka on sukumme suosikki,tätä tarjoillaan niin synttäreillä,kuin häissä ja ristiäisissä.Ohjeessa on kaksi koko,jos ei pieni piirakkavuoka riitä niin ainahan voi tehdä pellillisen 😀 Täytteenä voi vaihtelun vuoksi käyttää esim. tonnikalaa,savulohta,kasvissekoistusta (kasvis versio )broileria

Pieni piirakka : (n.23cm halkaisijaltaan oleva vuoka )

Pohja:
100g voita
3dl vehnäjauhoja tai 1 1/2 dl vehnäjauhoja ja 1 1/2 dl sämpyläjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl kylmää vettä

Nypi rasva ja jauhot (joihin olet sekoittanut leivinjauheen ) ryynimäiseksi seokseksi.Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi.Anna levätä hetki jääkaapissa.Painele taikina vuokan pohjalle ja hiukan reunoille ,jotta saat reunaa.Paista puolikypsäksi 225C 10-15 min.

Täyte:
2 kananmunaa
2dl kermaa /tai maustettua ruokakermaa (Aura-,Kolem juustoa- Kippari )
150g juustoraastetta ( pizzajuusto,mozzarellaraaste,juustojaraasteita voi sekoittaa keskenään )
150g palvikinkkua ,kalaa,kasviksia

pizza-/yrtti maustetta

Laita puolikypsän pohjan päälle ensin haluamasi täytteet,sen jälkeen ripottele päälle juustoraaste.Lopuksi sekoita munat ja kerma sekä mahdolliset mausteet ja kaada seos kaiken päälle.Paista 225C kullankeltaiseksi 15-20min.Tarjoile jäähtyneenä vaikka iltapalaksi salaatin kera.

Iso piirakka

250g voita
7dl jauhoja (puolet sämpyläjauhoja,puolet vehnäjauhoja )
1 tl leivinjauhetta
2 dl kylmää vettä

tee pohja samoin kuin pienen piirakan ja paista puolikypsäksi

Täyte:

4 munaa
4dl kermaa /ruokakermaa
300g kinkkua,kasviksia,kalaa
300g juustoraastetta

pizza-/yrttimaustetta