Kinuskileipomo Hanna-mumma

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kääretortut,  Kinuskikissan 10-vuotistempaus,  Muut juhlapöydän kakut Nähty 206 kertaa
 
09.01.2018
 
1 kommentti

Aprikoosi-kinuskikääretorttu


Sain työnantajaltani joululahjaksi sellaisen Valion ”juustokassin” jossa oli erilaisia Valion juustoja ja siellä oli myös purkillinen Viola-kinuskituorejuustoa. Olen joulusta saakka miettinyt mitä herkkua tästä tekisin ja nyt sitten päädyin tällaiseen kääretorttuun.

POHJA

4 kanamunaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa huoneen lämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohjaa 200 asteessa n. 5-7 minuuttia. Kumoa kuuma pohja toisen, sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

TÄYTE
Aprikoosimarmeladia (itse käytin 1 prk:n Saarioisen aprikoosimarmeladia)
2,5 dl Flora Vispiä
1 rs kinuskituorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
(n. 1 rkl vaniljakreemijauhetta)

Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja lisää vaahdon joukkoon vaniljasokeri, tuorejuusto ja halutessasi vaniljakreemijauhe (onnistuu hyvin ilmankin!). Vatkaa tasaiseksi.

Levitä marmelaadi pohjalevylle ja sen päälle kerma-tuorejuustoseos. Kääri rullalle ja anna levätä hetken jääkaapissa.