Kinuskileipomo Niiskuliini

Kategoria: Makeat piirakat,  Omena + tuorejuusto Nähty 17204 kertaa
 
27.09.2015
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Vaniljainen rahka-murupiirakka omenoista


Rahka-murupiirakka on yksi lempi ohjeistani, sillä sitä voi soveltaa niin monella tapaa. Piirakka on suussasulavan mehukas ja pinnalle tulevan muruseoksen ansiosta suutuntuma on ihanan rouskuva. Tällä kertaa tuunasin ohjeen omena + tuorejuusto haasteeseen sopivaksi korvaamalla puolet täytteen rahkasta vanilja tuorejuustolla.

Pohja:
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
——-
1 dl kermaa tai piimää
1 muna

Täyte:
250 g rahkaa
200g Valio Viola vanilja tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 munaa
4-5 omenaa

Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten sekaan sulatettu voi. Ota 3/4 taikinasta (1/4 jää piirakan päälle tulevaksi muruseokseksi) ja lisää siihen 1 dl kermaa tai piimää ja yksi kananmuna. Sekoita tasaiseksi ja levitä leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (koko n. 25×33 cm).
Kuori ja viipaloi omenat. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada täyte pohjan päälle ja asettele omenaviipaleet täytteen päälle. Voit painella viipaleita hieman täytteen sisään. Lisää päälle muruseos. Paista piirakkaa 200 C asteessa 30-40 min, kunnes täyte näyttää hyytyneen ja pintaan on tullut väriä.